Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Chirurgische bovenooglidcorrectie

Heb je last van zware oogleden, is het lastig om je ogen open te houden of ben je simpelweg die vermoeide blik zat? Dan is een bovenooglidcorrectie de sleutel tot het winnen van stralende ogen. Naast het cosmetische aspect, kan constante hoofdpijn ook één van de gevolgen zijn van hangende oogleden. Dit komt omdat de wenkbrauwen (onbewust) continue opgetrokken zijn, zodat de ogen volledig geopend kunnen worden. Onze specialisten corrigeren jouw zware en hangende oogleden met behulp van een kleine medische ingreep. 

Plan een consult of bel: +31 (0)43 20 50 100

Het behandeltraject

Adviesgesprek

Tijdens een consult maak je kennis met de behandelaar en worden je wensen en verwachtingen in kaart gebracht. Hierbij wordt gekeken naar het natuurlijk verouderingsproces van botstructuren, vet- en spierweefsel en de huid. Aan de hand van deze analyse en foto’s wordt een behandelplan op maat opgesteld om het best haalbare resultaat te kunnen garanderen. Je wordt hierbij altijd eerlijk en volledig geadviseerd.

Ooglift: bovenooglidcorrectie tegen hangende ogen

Bij een bovenooglidcorrectie, ook wel ooglift genoemd, wordt de overtollige huid en verslapping van de oogleden gecorrigeerd. Deze ingreep tegen hangende ogen biedt zowel cosmetisch als medisch verschillende voordelen. Zo kun je onder andere afscheid nemen van je vermoeide uitstraling en permanente hoofdpijn. 

Onze specialisten nemen uitgebreid de tijd om goed naar jouw gezicht te kijken en alle mogelijkheden met je te bespreken. Wij streven namelijk altijd naar een natuurlijk eindresultaat. In een persoonlijk vrijblijvend consult worden jouw wensen besproken en geeft onze specialist een eerlijk en betrouwbaar advies. 

Bovenoogleden liften: hoe gaat dit in zijn werk?

Voordat je de ooglift behandeling zal ondergaan, heb je een consult met de arts die jou zal behandelen. Heb je nog vragen over de behandeling? Dan is dit de gelegenheid waarin je al jouw vragen kunt stellen aan de arts. Tijdens de volgende afspraak volgt de voorbereiding op de behandeling, waarbij de markeringen op de huid getekend worden. Vervolgens krijg je een plaatselijke verdoving, waardoor je niks zult voelen van de behandeling. Daarnaast is de kans op blauwe plekken na de bovenooglidcorrectie kleiner, doordat de verdovingsvloeistof een middel bevat dat bloedvaatjes sluit. Omdat de verdoving plaatselijk is, zal deze zeer snel gaan werken. 

Zodra de verdoving werkt, is het tijd om te beginnen met de behandeling. Tijdens de ooglift wordt de overtollige huid van het bovenste ooglid verwijderd. Als het nodig is wordt ook eventueel aanwezig vet verwijderd om het gewenste resultaat te behalen. Wij streven altijd naar een natuurlijk resultaat met zo min mogelijk blauwe plekken. Het is daarom van belang dat ook de kleine bloedingen die tijdens de ingreep ontstaan behandeld worden. De arts zal deze vaatjes dichtbranden met elektriciteit, dit wordt ook wel diathermische behandeling genoemd. 

De ingreep zit er dan bijna op! Als laatste zullen de wonden op de huid netjes dichtgemaakt worden door middel van hechtingen. Tot slot zal elk behandeld ooglid worden voorzien van kleine hechtingspleisters. 

Bovenooglidcorrectie: voor en na

Een bovenooglicorrectie is een effectieve behandeling voor een verjongende en frisse uitstraling. Benieuwd naar de resultaten van een bovenooglidcorrectie?

Hangende oogleden zorgen voor een vermoeide blik. Dit komt doordat de oogleden over de ogen hangen, omdat deze simpelweg te zwaar zijn. Na de ooglift behandeling is er een degelijk verschil te zien: de ogen zijn meer zichtbaar en hebben weer een heldere en frisse uitstraling!

Het is belangrijk om te vermelden dat ieder individu vraagt om een persoonlijke aanpak en dat de resultaten per persoon kunnen verschillen. Ons advies is dan ook om een vrijblijvend consult in te plannen waar je de mogelijkheden uitgebreid kunt bespreken met één van onze ervaren specialisten.

Hangend ooglid: oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken voor hangende oogleden. Veelal zijn dit natuurlijke oorzaken, zoals het verouderingsproces en genetische bepalingen. Daarnaast kunnen ‘persoonlijke’ factoren ook een rol spelen. Denk hierbij aan oogontstekingen, eerdere oogoperaties, het langdurig dragen van (harde) contactlenzen of ongevallen waarbij het ooglid is beschadigd. Doordat de oorzaak van persoon tot persoon kan verschillen, is het belangrijk om in een consult met de specialist de beste en meest effectieve behandeling voor jou te bepalen.

Voor de bovenooglidcorrectie

Aan een behandeling gaat een kosteloze intake met een screening van jouw gezondheid vooraf. 24 uur voor een behandeling mag je geen alcohol nuttigen. Bij binnenkomst wordt je ontvangen aan de receptie. De receptioniste zorgt voor een juiste en veilige verwerking van jouw gegevens. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor in jouw dossier. Je neemt plaats in onze wachtruimte waar je door jouw behandelaar wordt opgehaald. Je kunt hier tevens plaatsnemen als je na jouw behandeling nog even wilt wachten alvorens je naar huis gaat.

Verder wordt geadviseerd:

  • Zorg ervoor dat uw ogen schoon en onopgemaakt zijn voor de ingreep. 
  • Niet onder een zonnebank of onbeschermd de zon in te gaan gedurende twee weken voor een behandeling
     

Nazorg bovenooglidcorrectie

In de periode na uw ooglidcorrectie is het van groot belang om ons nazorgadvies goed op te volgen. Door dit te doen verkort u de hersteltijd aanmerkelijk, maar nog belangrijker: u bepaalt hiermee voor een aanzienlijk deel het eindresultaat van uw ooglidcorrectie!

De eerste dagen na uw behandeling heeft u zwellingen rond de ogen en soms ook blauwe plekken. Om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen, raden wij u aan om de eerste week na uw behandeling rust te nemen. Na 7 dagen worden uw hechtingen verwijderd. De meeste mensen pakken daarna hun normale werkzaamheden weer op. Zwaar lichamelijk werk raden wij minimaal de eerste twee weken na een ingreep af.

Enkele zaken om je aan te houden na de behandeling:

  • Zonnebaden, gezichtsmassages en gebruik van lenzen, make-up, scrub, peelings, sauna of zonnebank wordt de eerste twee weken na behandeling afgeraden.
  • In de eerste week na de behandeling mogen de wondjes, hechtingen en pleisters niet nat worden.
  • Zolang er hechtingen rondom uw ogen zitten (in de eerste week), mag u niet autorijden.
  • Sporten en zware lichamelijke inspanningen worden de eerste twee weken na behandeling afgeraden.

Tarieven

kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-18 copy.jpg

Waarom Kliniek aan de Maas?

Van klanten een
waardering van een 8,8

Lees meer
kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-36.jpg

Subtiele veranderingen 
geven mijn uitstraling 
een enorme boost. 
Chapeau!

beoordeling op kliniekervaringen

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een consult