Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Botox vs Fillers

In onze kliniek krijgen we vaker de vraag wat het verschil is tussen botox en fillers. Beiden zijn injectables, maar het verschilt per rimpel en gezichtszone welke injectable het mooiste resultaat geeft. Zo kun je een fronsrimpel meestal het beste behandelen met botox, terwijl lijntjes rondom de mond beter behandeld kunnen worden met een filler.

 

Wat is botox en wanneer wordt het gebruikt?

Er is maar een soort botox (Botox is een merknaam, de officiële naam van het product is botulinetoxine type A, maar laten we de benaming botox voor het gemak gebruiken). Botox werkt het beste op expressierimpels. Door de jaren heen ontwikkelen zich, door expressie, lijntjes in het gezicht die naar verloop van tijd niet meer weggaan. Botox legt in dat geval de spier die de expressie veroorzaakt, tijdelijk plat. Je huid krijgt daardoor rust, waardoor de rimpel tijdelijk verdwijnt. Botox zorgt niet voor een opvulling van de rimpel of meer volume in het gezicht. Botox kan ook voor andere, niet cosmetische doeleinden gebruikt worden. Zo kan het bijvoorbeeld overmatig zweten bij de oksels voorkomen. Meestal duurt het effect 3 tot 6 maanden.

 

Wat zijn fillers en wanneer worden ze gebruikt?

Een filler vult een rimpel of gezichtszone (bijvoorbeeld de lippen) op. In tegenstelling tot botox, zijn er wel verschillende soorten fillers. Meestal wordt er een filler gebruikt op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. Er zijn ook fillers die de aanmaak van collageen stimuleren, hierbij wordt er dus volume aan de huid gegeven, maar wordt het weefsel ook gestimuleerd om zelf iets te gaan doen. Fillers zijn de eerste keuze bij diepere rimpels en bij een hangende huid. Je kunt het effect dan vergelijken met een ballon waar weer lucht in wordt geblazen. Daarnaast is het in sommige delen van het gezicht niet gewenst om botox te gebruiken, omdat het de werking van de spier plat legt. Je kunt bij botox rond de mond bijvoorbeeld niet meer goed lachen. Het effect van een filler houdt meestal tussen de 6 en 18 maanden aan. Kijk voor meer informatie over de fillers op de pagina’s over hyaluronzuur en Radiesse.

Het mooiste effect ontstaat wanneer er naast het gebruik van botox of fillers, huidverzorgingsproducten worden gebruikt die de algehele conditie van de huid verbeteren. Botox en fillers verminderen rimpels, maar wanneer je de juiste producten ernaast gebruikt kun je ook een gezonde, frisse gloed over je gehele gezicht bereiken. Breng een bezoek aan onze kliniek voor een advies van onze professionals dat helemaal is afgestemd op jouw huid.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult