Vandaag is de dag voor een nieuw begin

FAQ Hyaluronzuur Filler

Wat doet een filler?

Het woord zegt het eigenlijk al, een dermale filler vult de huid letterlijk op. Fillers kunnen worden gebruikt om rimpels op te vullen, maar ook om bijvoorbeeld de lippen een voller uiterlijk te geven. Wanneer een filler geïnjecteerd wordt in een rimpel wordt deze minder zichtbaar, de huid wordt als het ware gelift en daardoor vervaagt de zichtbaarheid van de rimpel. Wanneer je bijvoorbeeld de lippen of delen van de wang injecteert met een filler krijgen deze meer volume. Het effect van een filler is tijdelijk.

 

Welke fillers gebruiken jullie en hoelang is het effect ervan zichtbaar?

Wij maken alleen gebruik van fillers van de meest hoogwaardige kwaliteit. Onze meest gebruikte fillers zijn gemaakt op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die na verloop van tijd ook weer door het lichaam wordt afgebroken. Het effect van een filler is dus tijdelijk. Meestal blijft het effect tussen de 6 maanden en 1 jaar zichtbaar. De fillers die wij gebruiken hebben verschillende diktes. Afhankelijk van het te behandelen gebied wordt een filler gekozen. De merken hyaluronzuur die we gebruiken zijn: Restylane, Juvederm en Belotero.

 

Is mijn probleem geschikt om met fillers te behandelen?

Fillers kunnen bijvoorbeeld worden toegepast om de neus-lippen plooi te verzachten en omlaag hangende mondhoeken te corrigeren. Wij werken echter altijd volgens een full-face benadering. Dat wil zeggen dat er gekeken wordt naar wat de werkelijke oorzaak van het probleem is. Dat betekent in de praktijk vaak dat er gekozen wordt voor volumecorrectie van de dieper gelegen structuren zoals het bot. Bij het ouder worden neemt het volume hiervan namelijk af waardoor de huid er slapper overheen gaat hangen. We kunnen natuurlijk ook lokaal behandelen zoals een volume- of contourcorrectie van de lippen of het opvullen van de traangootjes bij donkere, ingevallen kringen onder de ogen. Daarnaast zijn er wat minder voor de hand liggende toepassingen van fillers, bijvoorbeeld het opvullen van de handen.

 

Doet een behandeling met hyaluronzuur pijn?

De meeste fillers zijn vermengd met een lichte verdoving. Je voelt het prikje van de naald, maar daarna doet de verdoving zijn werk en is de verdere behandeling meestal pijnloos.

 

Kan er iets mis gaan?

Meestal niet, maar soms ontstaan er lichte reacties als pijn of een blauw plekje. Dit soort reacties verdwijnen meestal binnen enkele dagen. Reacties als roodheid en lichte zwelling zijn normaal, deze verschijnselen verdwijnen meestal binnen een paar uur na de behandeling. Om de zwelling tegen te gaan kan het helpen om de huid te koelen na de behandeling. Mocht je echt ontevreden zijn over de behandeling, kan het geïnjecteerde hyaluronzuur worden opgelost met hyaluronidase. Het effect is in een uiterste geval dus omkeerbaar.

 

Kan ik na een behandeling direct mijn bezigheden weer oppakken?

Ja, dat kan! Het enige waar je rekening mee moet houden is dat het niet verstandig is om te gaan zonnebaden (in natuurlijk licht of onder de zonnebank) en in de sauna te gaan tot 1 week na de behandeling. Ook worden bepaalde gezichtsbehandelingen in de eerste twee weken afgeraden, een voorbeeld daarvan is een bindweefselmassage.

 

Kan ik hyaluronzuur combineren met een botoxbehandeling?

Ja, dat kan zeker. In veel gevallen geeft dit ook het mooiste resultaat. Kom voor een advies gericht op je persoonlijke situatie langs in onze kliniek voor een consult.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult