Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Het schokkende effect van roken op je huid

Iedereen weet dat roken slecht is voor je gezondheid. Zo’n 80% van de rokers wil ook daadwerkelijk stoppen met roken. Toch blijft het moeilijk… want jaarlijks doen ruim 1 miljoen rokers één of meer stoppogingen. Onze taak om nog een extra motivatie aan deze daad toe te voegen! Want weet jij wat roken met jouw huidconditie doet?

 

Voedingsstoffen

Om de huid in een goede conditie te houden, wordt deze voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. De nicotine van een sigaret vernauwt de bloedvaten in de huid waardoor de bloedtoevoer met deze stoffen sterk afneemt. Wetenschappelijk onderzoek toont zelfs een afname aan van zo’n 30%. 

GGG.jpeg

Grauwe kleur

Het is vaak direct aan mensen te zien of zij roken. Met name bij mensen boven de 30 jaar oogt de huid sneller grauw. Door de afname van voedingsstoffen kan de huid zich minder snel vernieuwen waardoor de grauwe kleur ontstaat.  

Invloed op behandeling

Doordat de huidconditie door het roken negatief wordt beïnvloed, herstelt een rokershuid na een behandeling ook langzamer en minder mooi. Ook kan het roken een huidaandoening verergeren, denk bijvoorbeeld aan ontstekingen bij acne. 

Rokers kunnen ervan uitgaan dat het behandelresultaat voor huidverbetering met 50% verminderd wanneer zij niet stoppen met roken. Wist je trouwens dat een filler ook sneller in de huid wordt afgebroken wanneer je rookt? Dit houdt in dat je minder lang plezier kan hebben van een injectable behandeling en de huid eerder behoefte heeft aan een vervolgbehandeling. 

Het schokkende effect van roken op je huid.jpeg

Verminderde elasticiteit & veroudering

Naast het krijgen van een grauwe huidskleur verliest de huid door het roken ook sneller zijn stevigheid en elasticiteit. Door het roken komen er meer stoffen in de huid vrij die de huid schade geven. Hierdoor zal de huid sneller verouderen. 

Rimpels rondom de mond

De zogenaamde ‘rokerslijnen’ dankt zijn naam door de rimpels die ontstaan door het vaker herhalen van een bepaalde beweging. Deze ‘expressielijnen’ ontstaan door het constant inhaleren van de sigaret.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen die elk genoeg reden hebben om te stoppen met roken, op welke leeftijd dan ook. Het is goed voor je gezondheid, voor je omgeving, voor je portemonnee én je huid. Wacht niet langer!

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult