Vandaag is de dag voor een nieuw begin

IMCAS Parijs 2022

Na 2,5 jaar organiseerde IMCAS het langverwachte jaarlijkse wereldcongres in Parijs, de 23ste editie. En wij waren erbij! Maar liefst 700 sprekers van wereldklasse gaven ons in 280 wetenschappelijke sessies, gedurende 3 dagen lang alle insights.

Tijdens het congres kwamen we met wereldberoemde experts samen om alle kennis te delen op het gebied van onderzoek en de nieuwste technieken die voor handen zijn in de dermatologie, plastische chirurgie en cosmetische geneeskunde. We vertellen je graag hoe we het ervaren hebben!

35581C4B-03C2-45BE-803F-ADB3401EAD2E.jpeg

Ervaring van onze huidtherapeuten, Alaine en Carrie:

“Wat waren wij enthousiast om aan dit congres deel te nemen als enige huidtherapeuten tussen al deze kundige artsen. Tijdens interactieve lezingen werd nieuw onderzoek over behandelresultaten met ons gedeeld en kregen we van de experts aansluitend hun ervaring vanuit de praktijk te zien. Casussen op het gebied van huidveroudering, pigmentstoornissen, acne en littekens werden besproken door een panel van experts die hun behandelvisie en expertise loslieten. We konden als behandelaar tijdens de lezingen interactief discussiëren met de experts over de nieuwste inzichten op het gebied van huidverbetering.”

“Wat we vooral hebben geleerd is dat een huid met meer tekenen van veroudering/verslapping toch een intensievere behandeling nodig heeft waardoor je niet onder een intensievere hersteltijd uit komt. Hoe langer de roodheid na de behandeling aanhoudt, hoe beter het resultaat op termijn zal worden! Wat tevens ook leerzaam was, was de kennis die met ons gedeeld werd over de schadelijke invloeden van luchtvervuiling op het huidverouderingproces. De dagelijkse blootstelling van onze huid aan de luchtvervuiling is bijna net zo schadelijk als de onbeschermde blootstelling aan zonlicht! Wisten jullie dit? Het smeren van antioxidanten in onze huidproducten gaat dit proces natuurlijk zoveel mogelijk tegen.” 
 

1C5C1959-0D34-4CB6-9B76-5050893100D9.jpeg

Ervaring van onze artsen, Pascal en Camiel:

“Na een lange tijd zonder congressen is het toch ontzettend leuk om al die collega’s weer te zien en te spreken. We hebben nieuwe of verbeterde behandeltechnieken gezien en nieuwe producten die we binnenkort ook in de kliniek gaan lanceren. Bijvoorbeeld een filler die naast direct volume ook huidverbetering op de langere termijn geeft. Of een spierontspanner (botulinetoxine) die sneller inwerkt dan we tot nu toe kennen. Allemaal mooie aanvullingen op ons portfolio aan behandelingen. Binnenkort zie je ons bovendien in nieuwe werkkleding. Kortom, een congres vol met interessante zaken! Voor ons was het de eerste keer dat we met bijna het gehele team naar het congres zijn gegaan. We hebben samen een ontzettend leuke en leerzame ervaring gehad. Iedereen is volop geïnspireerd om weer met nieuwe energie aan het werk te kunnen gaan.”
 

BB5AEAD2-7201-4C91-B132-7B0DC7491AEE.jpeg

Ervaring van onze baliemedewerkers, Soraya en Jolien: 

“Wat waren dit voor ons ontzettend leerzame en unieke dagen. Het IMCAS congres was voor ons beide het eerste congres wat we bezochten over cosmetische geneeskunde en wat hebben we veel gezien én opgestoken!
Hierdoor kunnen we onze cliënten nog beter helpen met het beantwoorden van hun vragen. We hebben nu een nog beter beeld over wat de behandelingen inhouden, hoe de nieuwe technieken toegepast worden, welke huidreacties er kunnen ontstaan en wat het proces van de hersteltijd is. We zijn zo dankbaar dit te mogen meemaken en samen met het team deze ervaring en nieuwe boost te delen.”
 

Deel deze pagina

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult