Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Laser of IPL behandeling voor ontharen?

Het verschil tussen laser en IPL zet hem in de techniek die wordt gebruikt. Bij het permanent verwijderen van haren gebruiken we een bepaalde kleur licht. Dit licht wordt door de haren en haarzakjes geabsorbeerd. Vervolgens wordt het licht omgezet in warmte. Deze warmte maakt het haarzakje kapot.

Bij laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) wordt er 1 kleur licht gebruikt welke in een rechte straal de huid in gaat. Bij IPL (Intense Pulse Light) wordt er een klein spectrum licht (meerdere kleuren) gebruikt dat niet in een recht lijn maar verspreid de huid in gaat. Dit verschil maakt dat laser dieper in de huid kan komen. Er mag dus veronderstelt worden dat laser daarom effectiever is dan IPL.

 

Van welke laser maakt Kliniek aan de Maas gebruik?

Bij Kliniek aan de Maas gebruiken we de Soprano ICE Titanium van Alma. Deze laser is onlangs geïntroduceerd en hoort bij de top van ontharingslasers. De voordelen spreken voor zich:

  • Vrijwel pijnloos ontharen
  • Tot 40% sneller behandelen dan vergelijkbare lasers
  • Het hele jaar door ontharen
  • Geschikt voor alle huidtypes (ook gebruind en donker)

 

Waarom is er zoveel prijsverschil op het gebied van laser ontharingsbehandelingen?

De prijzen bij gerenommeerde klinieken liggen niet heel erg ver uit elkaar. Kwaliteit heeft zijn prijs. Je kunt niet verwachten dat een behandeling én heel goedkoop is, en ook nog heel goed. Over het algemeen kun je stellen dat wanneer de prijs erg laag is daar ook een reden voor is. Ofwel de apparatuur is niet van hoge kwaliteit, of deze is al sterk verouderd. Dit brengt beide risico’s met zich mee. Bijvoorbeeld een grotere kans op verbrandingen, blaarvorming of vorming van pigmentvlekken.

Blog-laserontharen.png

Is laserontharing behandeling pijnlijk?

Laserontharing kan pijnlijk zijn. Echter, met de Soprano ICE Titanium, wordt dat tot een minimum beperkt. Wat u voelt is warmte. Deze warmte is nodig om de behandeling te laten slagen. Door de In-Motion techniek voelt u niet zoals voorheen de hete elastiekjes tegen de huid schieten. Door het voortdurend bewegen van de behandelkop wordt de huid geleidelijk aan opgewarmd en wordt het licht in de haarzakjes gebracht. Zo wordt met een comfortabeler techniek toch hetzelfde, zo niet een beter resultaat bereikt.

 

Wat gebeurt er na de laser behandeling?

Direct na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn, dit trekt snel weg. U hoeft niets te doen om de huid te kalmeren. Ongeveer twee weken na de behandeling vallen de haartjes uit die tijdens de behandeling in de juiste groeifase zaten. Niet alle haren zitten op hetzelfde moment in de juiste groeifase. Daarom heeft u meerdere behandelingen nodig voor een mooi resultaat. Hoeveel behandelingen u nodig heeft, hangt af van uw haargroei en het te ontharen oppervlakte.

 

Wat kost een ontharingsbehandeling?

Laserontharing behandeling kan bij Kliniek aan de Maas al vanaf 35 euro per behandeling. De prijs is afhankelijk van de grootte van het gebied. De volledige prijslijst vindt u hier.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult