Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Microneedling, is er iets wat deze behandeling niet kan?

Als je zoekt naar een behandeling om de huid een mooie “plump” te geven, je collageenproductie een boost te geven en actieve serums dieper de huid in te krijgen dan lees vooral verder.

Wat is microneedling?

Bij microneedling worden duizenden microwondjes in de huid gemaakt door een instrument met dunne naalden. De naalden maken gemiddeld zo’n 200 prikjes per cm2 in de huid, zonder de huid daadwerkelijk te beschadigen. De prikjes in de huid laten de cellen echter denken dat er wel schade is opgetreden. De huid gaat hierdoor sneller en harder werken om te vernieuwen, waardoor huidverbetering optreedt. Afhankelijk van de diepte van de naalden, spreken we van ‘cosmetisch needlen’ en ‘medisch needlen’. 

74800E79-A881-41F5-B334-724DBCEA10B0-1024x1024.jpeg

Bij cosmetisch needlen worden naaldlengtes gebruikt van 0.2mm of 0.3mm. De “beschadiging” van de huid beperkt zich alleen tot de bovenste huidlaag. Door de toepassing van het needlen worden actieve serums meer en beter in de huid opgenomen. 

Fun fact: wist je dat slechts 3% van je crème of serum wordt opgenomen in de huid wanneer je het product met je handen aanbrengt. Door toevoeging van een aflevertechniek in het product (die je product dieper de huid in draagt), of door toepassing van microneedling, kan de opname van je serum worden verhoogd tot maar liefst 96%. 

Cosmetisch needlen kan wekelijks uitgevoerd worden en is een veilige manier om de huid een hydratatieboost te geven, meer te laten stralen en de huidteint te egaliseren.

Bij medisch needlen worden naaldlengtes gebruikt van 0.5mm tot 3.0mm. Afhankelijk van de naalddiepte wordt een gecontroleerde schadeprikkel gegeven aan de diepere huidlaag. De cellen die aangesproken worden tijdens het genezingsproces zijn verantwoordelijk voor de productie van meer collageen, hyaluronzuur en elastine. Door een toename aan stevigheid en volume treedt een huidverstrakkend effect op en worden rimpels vervaagd. 

Medisch needlen wordt enkel uitgevoerd door huidtherapeut of een medisch gekwalificeerde behandelaar en kan maandelijks worden uitgevoerd. 

1D203723-0D48-4268-A27B-653020C54F3D-1024x1024.jpeg

Dit kun je van een behandeling verwachten

De behandeling met microneedling zet dus allemaal processen in gang waardoor cellen in de huid harder gaan werken en beter met elkaar gaan communiceren. Het resultaat is een gezonde huidbarrière, een verbeterde structuur, meer hydratatie, stevigheid en volume, en een gelijkmatige teint. 

Huidverbetering van de bovenste huidlaag is zichtbaar na 3-4 weken. 

Het resultaat van de collageen- en elastine productie heeft nog iets langer de tijd nodig om een zichtbare verbetering aan de huid te laten zien. Meestal wordt dit vanaf 6-8 weken waargenomen. 

Another fact: het is wetenschappelijk aangetoond dat na een kuur van 1 jaar en 4 microneedling behandelingen er een toename van 400% kan worden gezien in de collageen en elastine vezels van de huid.

83695567-6E68-4744-8FCC-3D72FDA8F80F.jpeg

Wat te doen voor een behandeling?

Een gezonde huid reageert altijd beter op de behandelingen en zorgt voor een langdurig resultaat. Het juiste productgebruik versterkt de werking van de microneedling en andersom. De microkanaaltjes zorgen voor een betere opname van de ingrediënten. De ingrediënten verbeteren het herstel van de huid en de werking van microneedling. 

Ter voorbereiding wordt geadviseerd om gemiddeld 4 weken voorafgaand aan de behandeling te starten met de juiste producten. Belangrijke ingrediënten zijn vitamine A (retinol) en C, hyaluronzuur, antioxidanten en groeifactoren. Deze producten stimuleren de natuurlijke bescherming & reparatie de huid. Als resultaat behoudt de huid zijn jonge en gezonde functie en uitstraling.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult