Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Radiesse (filler)

Radiesse is een filler en bestaat uit calcium- en fosfaationen die van nature ook in het lichaam voorkomen, namelijk in je botten en tanden. Deze filler wordt gebruikt om dieper in de huid te injecteren en is daarom geschikt om volume te herstellen of diepere rimpels op te vullen. Denk daarbij aan: de neuslippenplooi, de jukbeenderen, wangen, slapen, kin of kaaklijn.

 

Hoe werkt Radiesse?

Radiesse is gemaakt van calciumhydroxyapatiet (CaHA) gelmicrosferen die een onmiddellijk effect geven na injectie. CaHA bestaat uit ionen van fosfaat en calcium, die van nature al in het menselijk lichaam voorkomen. De injecteerbare gel doet in eerste instantie al het werk om het gewenste volume te geven. Naarmate de tijd verstrijkt, stimuleert CaHA uw natuurlijk voorkomende collageen, waardoor uw huid meer van zijn eigen vulstof kan produceren. Waterstof, zuurstof en koolstof in de gel helpen om een ​​structuur te creëren die bindweefsel nabootst. Uiteindelijk absorbeert de CaHA terug in je lichaam en laat het aangemaakte collageen achter. De resultaten van Radiesse kunnen meer dan een jaar aanhouden, voor sommige mensen tot twee jaar.

 

Verschil met hyaluronzuur

Radiesse heeft een witte kleur en is vrij stevig. Het kan net als hyaluronzuur gebruikt worden voor volumeherstel en diepere lijnen. In tegenstelling tot hyaluronzuur kan het niet gebruikt worden voor lippen, traangootjes of oppervlakkige lijntjes. Radiesse is daarvoor te stevig en zou dan zichtbaar zijn.

Verder is Radiesse heel geschikt voor een jongere huid. In de jongere huid kan de aanmaak van collageen nog flink gestimuleerd worden. Bij een oudere huid zien we dat Radiesse minder effectief is en er beter voor hyaluronzuur gekozen kan worden. Dit is vooral van toepassing bij dames die de menopauze voorbij zijn.

 

Veiligheid

Radiesse zorgt voor een esthetisch effect dat ongeveer 1-1,5 jaar aanhoudt. Radiesse werkt niet alleen als een vulmiddel, tevens zorgt het voor een duurzaam effect door de stimulatie van eigen bindweefselvorming. U kunt niet behandeld worden met Radiesse, indien er al een permanente filler in het te behandelen gebied is gebruikt. Er zijn geen complicaties van het middel bekend, zoals granuloomvorming (permanente ophoping) of verplaatsing van de rimpelvuller. Omdat de bestanddelen van Radiesse ook in het lichaam voorkomen, is de kans op een allergische reactie uiterst klein. Symptomen die kunnen optreden bij het gebruik van deze injectable zijn: roodheid, zwelling en plaatselijke gevoeligheid. Algemene risico’s die na iedere ingreep kunnen optreden, zijn onder andere een infectie, een verstoorde wondgenezing en – hoe klein de kans ook is – een allergische reactie. Niet elke bijwerking van Radiesse is hier vermeld. Tijdens het intakegesprek zal uw arts dit met u bespreken.

 

Voor de behandeling

Aan een behandeling gaat een kosteloze intake met een screening van uw gezondheid vooraf. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied en de methode van behandeling bepaald. Tevens wordt u geïnformeerd over de voor- en nazorg die hoort bij de betreffende behandeling. 24 uur voor een behandeling mag u geen alcohol nuttigen. Verder wordt voor een behandeling uw medische voorgeschiedenis gecontroleerd.

 

Na de behandeling

Maak de eerste week na een behandeling met Radiesse geen gebruik van een sauna of zonnebank en vermijd directe zonnestralen. Wij raden u af om een behandeling te ondergaan bij een schoonheidsspecialist de eerste twee weken na een behandeling met Radiesse. Gelieve geen make-up te gebruiken in de eerste paar uur na de behandeling.

Blog-Radiesse-schema.png

Duur van de behandeling

Bij binnenkomst wordt u ontvangen aan de receptie. De receptioniste zorgt voor een juiste en veilige verwerking van uw gegevens. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor in uw dossier. U neemt plaats in onze wachtruimte waar u door uw behandelaar wordt opgehaald. U kunt hier tevens plaatsnemen als u na uw behandeling nog even wilt wachten alvorens u naar huis gaat. Een behandeling met fillers duurt, afhankelijk van de uitgebreidheid en van het wel of niet aanbrengen van verdoving, 15-60 minuten.

 

Waarvoor wordt Radiesse gebruikt?

Radiesse wordt gebruikt om contouren te maken/herstellen of om diepere lijnen en rimpels op te vullen. De contour van de slapen, jukbeenderen, kin of kaaklijn kunnen we verbeteren. Lijnen zoals de neuslippenplooi, marionetlijnen of andere diepe rimpels kunnen we met Radiesse opvullen. Naast de behandelingen voor het gezicht is Radiesse bij uitstek geschikt voor de handen. Handen waarop de aders en pezen erg zichtbaar zijn kunnen door middel van het vullen met Radiesse weer egaal gemaakt worden.

 

Resultaat

Het resultaat van Radiesse is direct zichtbaar. Het effect blijft 9-18 maanden aanwezig, afhankelijk van de hoeveelheid filler en de plek waar het gebruikt wordt. Collageenstimulatoren als Radiesse hebben nog een extra volume-effect in de maanden na de behandeling, soms is daarvoor wel een tussentijdse herhaal behandeling aanbevolen.

 

Prijzen

  • 1,5ml 575 euro
  • 3ml 875 euro

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult