Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Traangootbehandeling / Traangoot filler(s)

Wat zijn traangootjes?

Wie last heeft van wallen en donkere kringen onder de ogen, ziet er altijd vermoeid uit. De oorzaak hiervan is meestal volumeverlies in de traangoot. Daardoor ontstaat een diepe rimpel onder de ogen die zich lastig laat maskeren. Met een traangoot filler behandeling kan je eenvoudig een einde aan de wallen onder je ogen laten maken.

 

Hoe ontstaat de traangoot?

Door de geleidelijke veroudering neemt de elasticiteit van de huid af. Daardoor verslapt de huid. Deze maakt minder collageen aan. De huid en vetcompartimenten in het gezicht gaan zakken. Daardoor worden de traangoten dieper en ontstaan de wallen en de welbekende donkere kringen onder de ogen.

 

Wat doet een filler in de traangoot?

De filler zorgt ervoor dat het volume onder de ogen weer wordt aangevuld. Daardoor wordt de traangoot minder diep. De wallen verminderen en de donkere kringen zullen oplichten. De kleur van de huid zelf zal niet veranderen. Doordat de traangoot minder diep is oogt hij wel lichter omdat er minder schaduw in valt.

Blog-traangootbehandeling.png

Welke filler wordt er gebruikt voor de traangoot?

De traangoot wordt altijd behandeld met een filler gemaakt van hyaluronzuur. De artsen van Kliniek aan de Maas werken met RestylaneJuvederm of Belotero.

 

Hoe lang houdt het resultaat aan?

Het resultaat van een traangoot fillerbehandeling houdt 8-12 maanden aan. Dit hangt af van de gekozen filler en verschilt ook van persoon tot persoon.

 

Hoe gaat een traangoot filler behandeling in zijn werk?

De arts zet aan iedere kant 1 klein prikje welke tegelijkertijd verdooft en een klein gaatje in de huid maakt. Door dit prikje kan hij met een canule (flexibel slangetje) het materiaal onder de huid op de juiste plek aanbrengen. Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring.

 

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

In enkele gevallen treedt er na de behandeling lichte zwelling op. Dit kan enkele dagen aanhouden. U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de filler zit. Verder hoeft u nergens rekening mee te houden en kunt u uw dagelijkse bezigheden voortzetten.

 

Is het gevaarlijk?

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Echter, door met de canule te werken worden de risico’s aanzienlijk verkleind.

 

Is de behandeling pijnlijk?

De traangoot filler behandeling is niet pijnlijk. De twee prikjes kunt u even voelen. Tijdens het werken met de canule voelt u alleen wat druk onder het oog.

 

Wat kost de traangoot filler behandeling?

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid materiaal dat nodig is. In de meeste gevallen zal 1ml hyaluronzuur voldoende zijn. De prijs is dan 425 euro. Dit is inclusief verdoving en nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken. Een overzicht van alle prijzen vindt u hier.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult