Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Veilig gebruik van fillers

Kliniek aan de Maas werkt in het belang van uw gezondheid en veiligheid samen met Bsure Medical. Bsure Medical is een social enterprise gericht op persoonlijke geneeskunde en actief op het snijvlak van medische wetenschap, DNA-onderzoek en implantaten, zoals fillers. Alle activiteiten van Bsure zijn erop gericht om een veilig en deskundig gebruik van fillers mogelijk te maken. In September 2021 bracht Bsure een DNA test op de markt die een genetische aanleg aantoont voor een verhoogd risico op ernstige complicaties door fillerbehandelingen. De kans op het hebben van deze genetische aanleg is klein, echter, als een gebruiker de genetische aanleg heeft is het risico op ernstige complicaties hoog.

6F142CDF-3F74-4583-9DD8-521081BA3286-1024x1024.jpeg

De test bestaat uit een DNA-monster afnameset waarmee bij Kliniek aan de Maas een speekselmonster wordt afgenomen. Dit wordt opgestuurd naar het laboratorium waarna de consument via de arts binnen drie weken de uitslag van de test krijgt. De uitslag van de test is eenvoudig: een consument heeft de genetische aanleg wel (positief) of niet (negatief). Bij een positieve uitslag is de kans heel hoog op het krijgen van ernstige complicaties na fillerbehandelingen. Bij een negatieve uitslag is de kans niet uitgesloten maar zal die heel laag zijn.

De gepatenteerde test is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dit wees uit dat patiënten van de onderzoekspopulatie met een combinatie van twee specifieke genen 84% kans hadden op ernstige complicaties na behandelingen met fillers. Medische complicaties die kunnen optreden zijn onder meer chronische en/of lokale ontstekingen die mogelijk maanden of jaren van medische behandeling vereisen en levenslange klachten kunnen veroorzaken. Een artikel over het onderzoek en de resultaten werd gepubliceerd in PUBMED in Januari 2021 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33300274/

16-1024x1024.jpg

Bsure Medical werkt samen met een aantal klinieken en daaraan verbonden cosmetische artsen KNMG, allen lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde), zoals de artsen van Kliniek aan de Maas, hetgeen garant staat voor kwaliteit en veiligheid.  Bsure Medical wil alle artsen en de consumenten een uitstekend hulpmiddel geven om fillerbehandelingen veiliger te maken. En juist die veiligheid is waar Kliniek aan de Maas voor staat.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult