Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Zo doe je rosacea de das om.

Iedereen bloost wel eens, of je nu een presentatie geeft of een complimentje krijgt. Niet fijn, maar dit verdwijnt ook snel weer. Een huid met continue roodheid is daarentegen een heel ander verhaal. Als je last hebt van rosacea, wil je hier zo snel mogelijk vanaf. De letterlijke vertaling van rosacea is ‘rood als een roosje’. Klinkt lief en onschuldig maar de huidaandoening is een stuk minder leuk dan dat hij klinkt.

1.jpeg

Rosacea, een van de meest voorkomende huidaandoeningen

Rosacea is een chronische, inflammatoire aandoening waarbij afwijkingen in het gelaat optreden. Het meest voorkomende, en tevens opvallende, is de felrode kleur van de wangen en de neus (welke vaak optreedt bij inspanning, temperatuurschommelingen of het nuttigen van alcohol of kruidig eten). 

Daarnaast kunnen de volgende verschijnselen optreden: 

  • Kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose) in het gelaat.
  • Kleine rode ontstekingen die niet kunnen worden uitgeduwd.
  • Een gevoelige huid die een brandend of prikkend gevoel geeft. 
  • Gevoelige ogen. Deze klacht kan mild zijn van aard, bij een ernstiger beloop kunnen de klachten resulteren in oogafwijkingen.  

Rosacea heeft een recidiverend beloop, dat wil zeggen dat het door eerdergenoemde factoren (alcohol, zonlicht en seizoenswisselingen) kan worden verergerd. Daarnaast wordt geadviseerd om cafeïne (koffie en thee), heet baden of douchen te vermijden omdat vaak wordt gezien dat de klachten hierdoor toenemen.  De klachten kunnen in ernst per individu variëren.

2.jpeg

Rosacea, wat te doen?!

De behandelaars van Kliniek aan de Maas adviseren cliënten met een rosacea gevoelige huid altijd over te stappen op de productbehandeling met ZO Skin Health. Deze producten voor thuisgebruik zorgen ervoor dat het overtollige talg wordt gereduceerd en verbeteren de huidbarrière waardoor de huid minder ontstekingsverschijnselen laat zien. Actieve ingrediënten zoals salicylzuur en glycolzuur kunnen hier het beste voor worden ingezet. 

Daarnaast is het belangrijk te smeren met een crème die de huid helpt om de irritatie te verzachten en het hydratatieniveau van de huid weer in balans te brengen. Indien een huid vochtarm is en strak aanvoelt, zal de huid dit compenseren door meer talg aan te maken om de huid soepel te houden. Hierdoor kunnen acne klachten verergeren. 

Het is van belang om elke dag een goede en gebalanceerde huidverzorgingsroutine te volgen. Hierdoor worden alle facetten die rosacea klachten uitlokken op een goede manier aangepakt.  

3.jpeg

Aanvullend op de thuisbehandeling met de ZO Skin Health producten worden behandelingen in de kliniek uitgevoerd om de rosacea sneller en doeltreffender te verminderen.

Tot de behandelmogelijkheden behoren:

  • IPL behandeling
  • LED lichttherapie
  • Peeling

Deze behandelingen worden tijdens een consult in samenspraak met u afgestemd. In sommige gevallen kan het nodig zijn, in samenspraak met de arts, dat er gekozen wordt voor de combinatie van medicatie, behandelingen en huidverzorgingsproducten.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult