Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Waarom een peeling voor iedere huid geschikt is

Naarmate onze huid ouder wordt, vertragen de processen in alle huidlagen. De bovenste huidlaag vernieuwt zich minder snel waardoor deze grauw oogt, vlekjes en rimpels vertoont. Peelings versnellen het vernieuwingsproces en zorgen voor het egaler, frisser en jonger ogen van de huid. Ook zorgt een peeling ervoor dat huidverzorgingsproducten beter door de huid worden opgenomen én reageert de huid na een peeling actiever op collageenstimulerende behandelingen. 

Welke peeling past bij mij?

De keuze van de peeling wordt gebaseerd op de huidconditie en het huidprobleem wat wordt aangepakt. De meest toegepaste peelings zijn glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en TCA, al dan niet in combinatie met elkaar.

BD512C34-067F-4237-87F9-B30CDAD3B581-1-1024x1024.jpeg

Een peeling als anti-aging behandeling

Een peeling wordt vaak onderschat als anti-aging behandeling omdat men denkt dat het enkel de bovenste huidlaag aanzet tot snellere vernieuwing. Er worden in een rap tempo nieuwe cellen aangemaakt die de bovenste huidlaag in goede conditie brengen. De bovenste huidlaag wordt na een peeling vervangen door nieuwe, jonge cellen die actiever werken. 

Waarom is een peeling dan een effectieve anti-aging behandeling als het alleen de cellen in de bovenste huidlaag stimuleert?

Willen we écht op het huidverouderingsproces werken dan is het inderdaad belangrijk om de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid te stimuleren. Deze stoffen geven onze huid haar stevigheid, elasticiteit en volume. Máár… de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur worden aangestuurd door de huidcellen in de bovenste huidlaag. Een peeling die de bovenste huidlaag actiever maakt, zorgt automatisch voor actiever aansturen van de cellen die zorgen voor meer stevigheid en verbeteren van de huidstructuur. 

65ED419F-D4BB-472B-AA82-6B178761D1A5-1-1024x1024.jpeg

Een peeling als pigment behandeling

Een peeling helpt pigmentvlekken minder zichtbaar te maken door het stimuleren van huidvernieuwing. Het overtollige pigment schilfert hierdoor versneld af. Verder zorgt de peeling ervoor dat oplichtende en egaliserende ingrediënten beter hun werk kunnen doen. Deze stoffen remmen de aanmaak van pigment.  

Een peeling vermindert acne

De twee belangrijkste factoren die een invloed spelen op de ontstaanswijze van acne zijn: 

  • Een te hoge talgproductie
  • Het opstapelen van dode huidcellen waardoor de poriewand vernauwd en sneller verstopt raakt

Een peeling vermindert de talgproductie en verwijdert een teveel aan dode huidcellen waardoor een acnehuid onder controle wordt gehouden. Tevens zorgt het snelle vernieuwingsproces van de huid ervoor dat rode/bruine vlekjes na acne sneller vervagen en de huidstructuur (met bijvoorbeeld acne littekens) verfijnt.

BA9BECB6-6C69-4851-8F1A-7AFCDB387387-1-1024x1024.jpeg

Een peeling voor een hydratatie boost!

Wanneer de huid niet in een goede conditie is, of naarmate deze veroudert, verloopt de huidvernieuwing trager. Het gevolg is dat het vocht de huid makkelijker kan verlaten en deze sneller trekkerig aanvoelt. Jonge, actieve huidcellen zijn beter in staat het vocht in de huid te houden. Na een peeling is de huid beter in staat om vocht vast te houden en zichzelf te hydrateren. De huid voelt zachter aan en straalt meer! 

Voorbereiding is key

Het effect van een peeling is afhankelijk van de huidconditie. Een goede voorbereiding is het halve werk. Voorbereiding wil in dit geval zeggen: dagelijks behandelen met een thuisproduct dat al glycolzuur, salicylzuur, melkzuur of amandelzuur bevat. Deze vorm van ‘thuis behandelen’ activeert de huidcellen en bereid deze voor op een intensievere peeling, waardoor deze actiever reageert op de behandeling in de kliniek. Voor het beste resultaat wordt het aanbevolen de huid 4 tot 6 weken voorafgaand aan een peeling voor te bereiden. 

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult