Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Laserontharing

Laserontharing is een veilige en efficiënte behandeling die veel wordt toegepast om ongewenste haargroei te verminderen, zowel op het lichaam als in het gelaat. Vele vrouwen en mannen ervaren hier ongemak van. Laserontharing is dan een zeer geschikte oplossing. 

Plan een consult of bel +31 (0)43 20 50 100

Het behandeltraject

Adviesgesprek

Tijdens een consult wordt de haarstructuur bekeken en het te behandelde gebied beoordeeld. Kleine gebieden zoals het gelaat of de oksels kunnen eventueel meteen tijdens een consult worden behandeld. Voor grotere gebieden zoals de benen, de gehele bikinilijn of de rug wordt een aparte afspraak ingepland na het consult.

Er wordt geadviseerd om tussen de behandelingen de haren enkel te verwijderen middels het scheren of trimmen. De haren waxen of epileren heeft een negatieve invloed op het behandeleffect.  De huidtherapeute zal de behandelopties bespreken, het te verwachten effect, de voordelen en de risico's. Of het beharingspatroon een indicatie vormt voor een laserbehandeling is van een aantal factoren afhankelijk, namelijk: de textuur van het haar, de kleur van het haar en medische achtergrond. 

Tevens wordt tijdens het consult geadviseerd om met een goede zonbescherming te smeren (minimaal SPF 30). 

Werking

De laserbehandeling wordt uitgevoerd met de Soprano Titanium laser. De laser werkt met behulp van een laserstraal dat in de huid omgezet wordt in warmte. De warmte beschadigt de haarwortel effectief en voorkomt de groei van nieuwe haren.  


Deze laser bevat 2 verschillende behandelmethodes.

- De SHR- techniek; met deze techniek wordt het behandelde gebied geleidelijk opgewarmd.

- De HR-techniek; hierbij wordt er gebruikt gemaakt van pulsen om de haarzakjes effectief te beschadigen. 
 

Indicatie

De behandeling is niet geschikt voor iedereen. De haren dienen donker van kleur te zijn. Alleen dan is er sprake van voldoende pigment in het haartje dat zal reageren op de laserbehandeling. De laserbehandeling boekt geen resultaat bij witte, grijze, rode of lichtbruine haren (dons haartjes).

Door de 2 verschillende technieken die de Soprano Titanium heeft te bieden, is het ook veilig om donkere huidtypes te behandelen. 

Resultaat

De haren groeien in verschillende haargroeifases. Hierdoor zijn er meerdere behandelingen nodig om goed resultaat te bereiken. Een gemiddeld behandeltraject bestaat uit ongeveer 8 tot 10 behandelingen met tussenpozen van 6-8 weken. Na een reeks van laserbehandelingen wordt er gemiddeld 80% haarreductie behaald, 100% haarreductie is vaak niet mogelijk om te bereiken.

Om het resultaat te behouden is het wenselijk dat je 1 keer per half jaar of 1 keer per jaar een onderhoudsbehandeling ondergaat om het bereikte resultaat vast te houden. 

Vóór de behandeling

Ga niet onbeschermd in de zon vanaf 4 weken vóór de eerste behandeling tot minimaal 4 weken na de laatste behandeling. Pas iedere dag een zonbescherming toe met minimaal SPF30. 

 

Nazorg

Na een laserbehandeling kan de huid enkel roodheid vertonen en een lichte zwelling rondom het haarzakje. Deze huidreacties zullen enkele uren na de behandeling verdwijnen. 
De haren zullen tot 2 weken na de laserbehandeling uitvallen.  Niet alle haren zitten op hetzelfde moment in de juiste groeifase. Er zijn daarom meedere behandelingen nodig voor het behalen van een optimaal resultaat. 

Tarieven

kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-18 copy.jpg

Waarom Kliniek aan de Maas?

Van klanten een
waardering van een 8,8

Lees meer
kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-36.jpg

Subtiele veranderingen 
geven mijn uitstraling 
een enorme boost. 
Chapeau!

beoordeling op kliniekervaringen

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult