Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Tandenknarsen

Tandenknarsen, oftewel bruxisme, gebeurt veelal ’s nachts en wordt veroorzaakt door overactieve kauwspieren. Het is zeer schadelijk voor de kaakgewrichten en het gebit. Er ontstaat slijtage van kraakbeen, tanden en glazuur. Op den duur kan er artrose ontstaan en kunnen de tanden barsten of afbreken. Daarnaast kan het knarsen je in de ochtend een spierpijngevoel geven in de kaken en/of pijn in de kaakgewrichten.

Botulinetoxine vermindert de spanning in de kauwspieren. Hierdoor vermindert of stopt het tandenknarsen. Voor een langdurig en optimaal effect wordt de behandeling elke 3 maanden herhaald. Laat je informeren door een van onze specialisten tijdens een consult.

Behandelopties

Botox

Botulinetoxine (beter bekend als ‘botox®’) laat de kauwspieren ontspannen en zorgt daarmee voor vermindering of stoppen van het tandenknarsen. Dit geeft verlichting van spanningsklachten en het beschermt het gebit tegen afslijten. De dosering wordt zodanig gekozen dat je geen of nauwelijks last hebt bij het kauwen van je voedsel. Het hindert je dus niet in je dagelijks leven.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een consult