Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Spierontspanners

Spierontspanners zorgen voor verzachting van rimpels. Fronsrimpels, voorhoofdslijnen, kraaienpootjes en een onrustige kin kunnen op den duur beschadiging van de huid geven door de constante, vaak onbewuste, overbelasting van de huid. Door een behandeling met spierontspanners ontspannen de spieren die deze overbelasting veroorzaken. Dat geeft je weer een frisse en minder strenge uitdrukking. Er zijn ook medische indicaties voor spierontspanners. Kliniek aan de Maas heeft de keuze uit de drie veilige merken die op de markt beschikbaar zijn: Botox (Vistabel), Dysport (Azzalure) en Xeomin (Bocouture).

Plan een consult of bel +31 (0)43 20 50 100

Het behandeltraject

Adviesgesprek

Tijdens een consult maak je kennis met de behandelaar/behandelaren en worden je wensen en verwachtingen in kaart gebracht. Hierbij wordt gekeken naar het natuurlijk verouderingsproces van botstructuren, vet- en spierweefsel en de huid. Aan de hand van deze analyse en foto’s wordt een behandelplan op maat opgesteld om het best haalbare resultaat te kunnen garanderen. Je wordt hierbij altijd eerlijk en volledig geadviseerd. 

Werking

Spierontspanners werken doordat ze de signaaloverdracht van het zenuwstelsel naar de behandelde spier (deels) blokkeren. De benodigde hoeveelheid om tot een mooi en natuurlijk resultaat te komen is per persoon verschillend. Dit is de reden waarom de eerste behandeling soms uit 2 sessies bestaat. Kliniek aan de Maas kiest voor deze veilige aanpak om overbehandeling tegen te gaan en een behandeling op maat aan te kunnen bieden.

Indicatie

In het algemeen is het zo dat de rimpels rond de ogen (kraaienpootjes), op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen (fronsrimpels) worden veroorzaakt door overmatige spieractie in combinatie met huidveroudering, waardoor de stevigheid en de veerkracht minder zijn geworden. Meestal is een behandeling met spierontspanners (botulinetoxine) dan voldoende om deze rimpels te laten verdwijnen.

Naast de meest bekende indicaties voor een behandeling met spierontspanners biedt het ook oplossing bij andere indicaties. Denk hierbij aan een overactieve kin, een hals- of wenkbrauwlift, behandeling van fijne lijntjes in de wangen, migraine, spanningshoofdpijn, tandenknarsen, overmatig zweten onder de oksels, in de handpalmen, onder de voetzolen, in de schaamstreek, tussen het haar of in het aangezicht.

Met spierontspanners kunnen we ook de kaakhoeken minder hoekig maken of de kuitomvang ongeveer 2cm laten slinken.

Resultaat

Het resultaat van een behandeling met spierontspanners is afhankelijk van jouw wens. Die bepaalt het soort behandeling dat gedaan wordt en de hoeveelheid materiaal die wordt gebruikt. 

Bij 90% van de cliënten werkt de spierontspanner maximaal na 2 weken, bij 10% pas na 3 weken. Dit is de reden waarom een controle pas na 3 weken wordt gepland.

Bij diepere lijnen kan het nodig zijn om meerdere behandelingen met spierontspanners te doen voordat het gewenste eindresultaat wordt bereikt. Denk hierbij aan een diepe fronslijn of diepe voorhoofdslijnen.

Vóór de behandeling met spierontspanners

Aan een behandeling gaat een kosteloze intake met een screening van jouw gezondheid vooraf. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied en de methode van behandeling bepaald. Tevens wordt je geïnformeerd over de voor- en nazorg die hoort bij de betreffende behandeling. 24 uur voor een behandeling mag je geen alcohol nuttigen. We adviseren om een week voor de behandeling te stoppen met visolie capsules. Dit om de kans op blauwe plekken niet te vergroten. Verder wordt voor een behandeling jouw medische voorgeschiedenis gecontroleerd.

Bij binnenkomst wordt je ontvangen aan de receptie. De receptioniste zorgt voor een juiste en veilige verwerking van jouw gegevens. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor in jouw dossier. Je neemt plaats in onze wachtruimte waar je door jouw behandelaar wordt opgehaald. Je kunt hier tevens plaatsnemen als je na jouw behandeling nog even wilt wachten alvorens je naar huis gaat. Een behandeling met injectables duurt, afhankelijk van hoe uitgebreid de behandeling is, (15-60) minuten.

We verzoeken je geen make-up te dragen wanneer je voor een behandeling komt.

Nazorg behandeling met spierontspanners

Om ongewenste effecten te voorkomen mag je tot 3 uur na de behandeling met spierontspanners niet platliggen, 24u geen intensieve sport doen en tot 3 dagen na de behandeling in een sauna of andere warmtebron gaan warmer dan het menselijk lichaam. De eerste 3 dagen wordt directe blootstelling aan zonlicht afgeraden.

Na minimaal een uur na de behandeling kan make-up worden aangebracht. Een uitzondering hierop is de 100% minerale make-up van Colorescience, die direct na de behandeling gebruikt mag worden omdat deze zuurstofdoorgankelijk is.

Hoelang werken spierontspanners?

De duur van de werking van spierontspanners verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de beginsituatie, je eigen leefwijze en de plek die behandeld is.

Het optimale resultaat is gemiddeld twee weken na de behandeling zichtbaar. Na drie weken wordt er dan ook een controleafspraak gemaakt, om er zeker van te zijn dat het resultaat naar verwachting is. Dit optimale resultaat is gemiddeld drie tot vier maanden zichtbaar. Na ongeveer zes maanden is de spierontspanner volledig uitgewerkt. Uiteraard kun je altijd een herhaalbehandeling inplannen voordat de spierontspanner volledig uitgewerkt is, zodat je frisse uitstraling behouden blijft!

Tarieven

kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-18 copy.jpg

Waarom Kliniek aan de Maas?

Van klanten een
waardering van een 8,8

Lees meer
kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-36.jpg

Subtiele veranderingen 
geven mijn uitstraling 
een enorme boost. 
Chapeau!

beoordeling op kliniekervaringen

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een consult