Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door een opeenhoping van pigment in de huid. De meeste pigmentvlekken ontstaan voornamelijk op de delen van onze huid die het meest frequent worden blootgesteld aan zonlicht, zoals het gezicht, het decolleté, armen en handen.

In de loop der jaren ontwikkelen de meeste mensen door de invloed van het zonlicht pigmentvlekken, ook wel ouderdomsvlekken of lentigo solaris genoemd. Andere vormen van pigment worden getriggerd door hormonen, zoals melasma, of medicatie en ontsteking. Houdt er rekening mee dat sommige behandelingen de pigmentvorming kunnen verergeren. Het is dus belangrijk om voor pigmentvlekken een behandelplan op maat te maken dat aangepast is aan jouw situatie.

Behandelopties

Cosmeceuticals

Bij de behandeling van pigmentvlekken worden medische huidverzorgingsproducten voor thuis geadviseerd. De thuisbehandeling legt de focus op het verminderen van de pigmentatie en het onder controle houden van de pigmentreacties in de huid. 

Laser/IPL

Pigmentvlekken kunnen efficiënt behandeld worden met IPL. De energie die door IPL wordt afgegeven wordt door het melanine (pigment) geabsorbeerd. De pigmentvlekken worden door de warmte vernietigd en daarna door het lichaam opgeruimd.

Peelings

Voor het behandelen van pigmentvlekken kan een peeling op basis van fruitzuren, tranexaminezuur en vitamine C toegepast worden. Een peeling stimuleert het huidvernieuwingsproces en verheldert het opgestapelde pigment waardoor de huid een egaler en frisser vertoon krijgt. 

Microneedling

Dankzij medische needling worden actieve werkstoffen middels chirurgisch fijne naaldjes diep de huid in gesluisd. De behandeling draagt bij aan het controleren en stabiliseren van de pigmentvorming en stimuleert de huidvernieuwing.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een consult