Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Littekens

Een litteken ontstaat door een diepere verwonding van de huid, door bijvoorbeeld een operatie, ongeval of schade van de huid na een huidaandoening.

Wanneer de diepere huidlagen beschadigt raken, zal de huid nieuw weefsel moeten aanmaken om het 'defect' op te vullen. Het nieuwe weefsel is anders van structuur waardoor een litteken er altijd anders uitziet en aanvoelt dan de normale huid. 

Behandelopties

In de regel kunnen littekens bijna nooit helemaal verwijderd worden. Wél kunnen we je helpen littekens minder opvallend te maken. Met behulp van diverse innovatieve behandeltechnieken die vaak worden gecombineerd, wordt er een beroep gedaan op het natuurlijke herstelvermogen van de huid, waardoor littekenweefsel gezonder, gladder en soepeler kan worden. Er zijn verschillende soorten littekens. Het soort litteken bepaalt vaak voor welke behandelcombinatie wordt gekozen. 

Fillers

Er is sprake van atrofisch littekenweefsel wanneer het litteken verzonken in de huid ligt en lichter is van kleur. Fillers zorgen voor herstel van volume op plekken waar dit verdwenen is. Een fillerbehandeling kan het defect van het litteken opvullen. 

Hybrid laser

De Hybrid laser is het eerste en enige apparaat op de markt dat 3 krachtige energieën verenigt in één unieke combinatie. De laser maakt microwondjes in de huid waardoor de aanmaak van nieuw, gezond weefsel wordt gestimuleerd. De structuur van het litteken wordt in fracties/stukjes vervangen door gezond bindweefsel. Het resultaat is dat het litteken gladder en egaler wordt. 

Peelings

Diepere peelings, zoals een TCA peeling, bestaat uit TriCloorAzijnzuur in combinatie met salicylzuur, Phenol en stamcellen. De concentratie van het zuur en het aantal lagen bepaalt tot welke huidlaag de peeling reikt. De huid wordt egaler en de structuur verbetert waardoor deze medische peeling geschikt is als behandeling voor het egaliseren van acne littekens. 

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een consult