Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Sculptra

Sculptra, een revolutionaire behandeling aangeboden bij Kliniek aan de Maas, biedt een effectieve oplossing voor huidveroudering. Met zijn unieke formule op basis van poly-L-melkzuur (PLLA) helpt Sculptra bij het herstellen van volume en het verbeteren van de huidtextuur, wat resulteert in een jeugdiger uitstraling.

Plan een consult of bel +31 (0)43 20 50 100

Het behandeltraject

Adviesgesprek

Tijdens een consult maak je kennis met de behandelaar/behandelaren en worden je wensen en verwachtingen in kaart gebracht. Hierbij wordt gekeken naar het natuurlijk verouderingsproces van botstructuren, vet- en spierweefsel en de huid. Aan de hand van deze analyse en foto’s wordt een behandelplan op maat opgesteld om het best haalbare resultaat te kunnen garanderen. Je wordt hierbij altijd eerlijk en volledig geadviseerd. 

Werking

Sculptra werkt door stimulatie van natuurlijke collageenproductie. Na injectie in de huid begint PLLA te werken, waardoor de huid geleidelijk aan meer volume krijgt en steviger wordt. Dit resulteert in een natuurlijk ogend verjongingseffect dat langdurig aanhoudt. In de loop van een jaar bouwt het effect zich op waarna het voor langere tijd aanwezig blijft.

Indicatie

Sculptra is ideaal voor diegenen die volumeverlies in het gezicht ervaren, zoals ingevallen wangen, verlies van kaaklijndefinitie en diepe plooien en rimpels. Het kan ook worden gebruikt voor het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Resultaat

Na de behandeling zal het collageen geleidelijk aan toenemen, waardoor de resultaten zich gestaag ontwikkelen. Over het algemeen duurt het enkele maanden voordat het optimale effect zichtbaar is. Het resultaat is een natuurlijke, jeugdige uitstraling die langdurig aanhoudt, vaak meer dan 2 jaar.

Vóór de behandeling

Aan een behandeling gaat een kosteloze intake met een screening van jouw gezondheid vooraf. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied en de methode van behandeling bepaald. Tevens wordt je geïnformeerd over de voor- en nazorg die hoort bij de betreffende behandeling. 24 uur voor een behandeling mag je geen alcohol nuttigen. We adviseren om een week voor de behandeling te stoppen met visolie capsules. Dit om de kans op blauwe plekken niet te vergroten. Verder wordt voor een behandeling jouw medische voorgeschiedenis gecontroleerd.

Bij binnenkomst wordt je ontvangen aan de receptie. De receptioniste zorgt voor een juiste en veilige verwerking van jouw gegevens. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor in jouw dossier. Je neemt plaats in onze wachtruimte waar je door jouw behandelaar wordt opgehaald. Je kunt hier tevens plaatsnemen als je na jouw behandeling nog even wilt wachten alvorens je naar huis gaat. Een behandeling met Sculptra duurt, afhankelijk van de uitgebreidheid, 15-30 minuten.

We verzoeken je geen make-up te dragen wanneer je voor een behandeling komt.

Nazorg

Belangrijke zaken om te weten:

  • Na de behandeling met Sculptra krijg je een massage-advies mee. Meestal vragen wij je om 5 dagen lang, 5x per dag 5 minuten het behandelde gebied te masseren.
  • Het resultaat zal niet meteen zichtbaar zijn.
  • Het optimale resultaat is te zien na enkele maanden. De periode waarin bijwerkingen als zwelling, blauwe plekken, roodheid, jeuk, gevoeligheid op kunnen treden is enkele dagen.
  • Het resultaat houdt na de eerste behandeling meestal meer dan 24 maanden aan en is dus langdurig, maar wel tijdelijk van aard.
  • Niet iedereen reageert op dezelfde manier op het product, de duurzaamheid is sterk individueel bepaald. Heb je het idee dat van een bepaald product het effect minder lang houdt dan verwacht, bespreek dit dan met jouw arts voor een volgende behandeling.

Enkele zaken om je aan te houden na de behandeling:

  • Zonnebaden, gezichtsmassages en gebruik van make-up, scrub, peelings, sauna of zonnebank wordt de eerste dagen na behandeling afgeraden.
  • In de eerste 2 weken na de behandeling is een bindweefselmassage of een behandeling bij de mondhygiënist, tandarts of kaakchirurg af te raden.

Tarieven