Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Donkere kringen

Donkere kringen onder de ogen kunnen zich met de jaren ontwikkelen. Het lijkt alsof de ogen dieper gaan liggen, waardoor je er vermoeider uitziet.

Leefstijl en genetische aanleg kunnen hier de oorzaak van zijn. Vaak komt het door verlies van vet- en bindweefsel. We onderscheiden 2 soorten. Bij de eerste is er sprake van overtollig pigment in de onderoogleden en bij de tweede is er sprake van een te dunne huid waardoor je onderliggende vaten ziet doorschemeren. In sommige gevallen is er een overlap met wallen. Donkere kringen op basis van overmatig pigment zijn te behandelen middels behandelingen bij de huidtherapie. Pigmentvorming wordt hierbij gestabiliseerd en overmatig pigment afgebroken. Wanneer er sprake is van een te dunne huid is het van belang te zien of dit het hele onderooglid betreft of alleen het traangootje. Het traangootje wordt behandeld met een speciaal daarvoor ontwikkeld hyaluronzuur. Het volledige onderooglid kan beter met een skinbooster worden behandeld in 4 behandelingen, ondersteund door een speciale crème. De cosmetisch arts bepaalt welke voor jou de aangewezen behandeling is.
 

Behandelopties

Fillers

Fillers zorgen voor herstel van volume op plekken waar dit als gevolg van het ouder worden verdwenen is of waar dit van nature niet aanwezig is. Een filler kan het traangootje minder donker laten lijken door het schaduweffect van het gootje weg te halen.

Skinbooster

In vergelijking met een filler van hyaluronzuur is een skinbooster veel zachter. Het is niet de bedoeling om er volume mee te creëren, maar om vocht aan te trekken. Dit vocht verbetert de kwaliteit van de huid. Door een betere kwaliteit van de huid schijnt deze niet meer zo door en oogt daarmee minder donker.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een consult