Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Laser voor pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen voor zowel vrouwen als mannen vaak als cosmetisch storend worden ervaren, zeker in het gelaat.

Het verwijderen van goedaardige pigmentvlekken kan op een veilige manier toegepast worden met IPL. Voordat er een behandeling plaatsvindt, wordt er eerst bepaald om wat voor soort pigmentvlek het gaat. Afhankelijk van het soort pigment wordt de beste behandeling voor jou geadviseerd.

Plan een consult of bel +31 (0)43 20 50 100

Het behandeltraject

Adviesgesprek

De huidtherapeute zal de behandelopties bespreken, het te verwachten effect, de voordelen en de risico's. Een behandeling van pigmentvlekken wordt op maat gemaakt, aan de hand van jouw eigen wensen maar ook wat medisch verantwoord is. 

Tijdens het adviesgesprek wordt de algehele huidconditie beoordeeld. Op basis hiervan wordt een advies op maat gegeven. Het advies zal bestaan uit productadvies en de behandelingen in de kliniek. 
Het is enorm belangrijk om naast behandelingen ook de juiste huidverzorging te gebruiken. Het resultaat van een behandeling  zal hierdoor langer zichtbaar blijven.

Werking

Een behandeling met de IPL of laser wordt enkel toegepast bij goedaardige pigmentvlekken. Het pigment wordt selectief beschadigd en vervolgens zelf door het lichaam opgeruimd. Er zijn gemiddeld 1 tot 4 behandelingen nodig met tussenpozen van 4 weken. Doordat bij de IPL of laser warmte in de huid vrijkomt, is deze behandeling niet voor alle pigmentaandoeningen geschikt. De warmte kan in sommige gevallen pigmentprobleem verergeren. 

 

Indicatie

De behandeling kan uitgevoerd worden bij alle huidtypes. 

Uiteraard wordt allereerst beoordeeld om wat voor soort pigmentstoornis het gaat. 

Resultaat

Het resultaat van een behandeling voor pigmentvlekken is niet blijvend. In vele gevallen houdt het resultaat lang aan, maar dit is afhankelijk van jouw eigen huidconditie, zongedrag en de huidverzorgingsproducten die je gebruikt. 

Om het resultaat optimaal te behouden adviseren de huidtherapeuten tijdens een consult huidverzorgingsproducten die bijdragen aan de controle van de pigmentafgifte in de huid. 

Vóór de behandeling

Ga niet onbeschermd in de zon gedurende 4 weken voor een behandeling en ten minste 4 weken na de behandeling. Wanneer een huid zongebruind is, kan de IPL of laser moeilijker het onderscheid maken tussen de pigmentvlekken en de zongebruinde huid. De kans bestaat dan dat het gezonde, omliggende pigment naast de pigmentvlek ook reageert op de laserbehandeling. Hierdoor kunnen pigmentverschuivingen ontstaan. 

Nazorg

Tijdens en direct na de behandeling zal er direct een donkere verkleuring van de pigmentvlek zichtbaar zijn. De gezonde huid kan tijdelijk rood zijn om de pigmentvlek heen. Dit verdwijnt na enkele uren weer en is geheel normaal. 

De meest voorkomende bijwerkingen zijn: roodheid, plaatselijke zwelling en gevoeligheid op het behandelde gebied. De bijwerkingen zijn meestal mild en tijdelijk van aard. 
In sommige gevallen onstaat er een oppervlakkig korstje. De korstvorming geneest vanzelf wanneer de huid beschermd wordt met een goede zonbescherming en de huid verder met rust gelaten wordt. Wanneer het korstje er per ongeluk eerder af komt, door bijvoorbeeld krabben, kan er een litteken ontstaan. 

Tarieven

kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-18 copy.jpg

Waarom Kliniek aan de Maas?

Van klanten een
waardering van een 8,8

Lees meer
kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-36.jpg

Subtiele veranderingen 
geven mijn uitstraling 
een enorme boost. 
Chapeau!

beoordeling op kliniekervaringen

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een consult