Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Rimpels

De een blijft rimpelloos, de ander ontwikkelt met het ouder worden meer rimpels. Een rimpel is een natuurlijk verschijnsel. Het is een tijdelijke of permanente vouw in de huid.

Door oa. erfelijke aanleg wordt bepaald in welke mate rimpels zich zullen ontwikkelen. We hebben echter ook zelf veel invloed op het ontstaan of wegblijven van rimpels. Door voeding, zon en andere leefstijlfactoren kunnen we zelf in grote mate bepalen in hoeverre er huidveroudering optreedt en dus rimpels ontstaan.

Plan een consult of bel ons op +31(0) 43 20 50 100

Rimpels door mimiek

In de bovenste helft van het gelaat ontstaan rimpels vooral door mimiek. Door het optrekken van de wenkbrauwen, boos kijken of uitbundig lachen ontstaan aanvankelijk rimpels die in rust ook weer verdwijnen, op dit moment zijn het dan nog mimische rimpels. Na verloop van tijd blijven de rimpels ook in rust in de huid gegroefd en spreken we van statische rimpels. Voorbeelden van statische en mimische rimpels zijn: fronslijnen, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze lijnen te behandelen. In het geval van storende mimische rimpels zal de eerste keuze vaak botox zijn. Bij statische rimpels kan er ook voor gekozen worden om met fillers of huidverbeterende behandelingen te werken, bijvoorbeeld laser icm combinatie met cosmeceuticals. Andere mogelijkheden zijn peelings en microneedling.

Rimpels door volumeverlies

In de onderste helft van het gelaat ontstaan de rimpels niet zo zeer door mimiek, maar meer door volumeverlies. Met het ouder worden zien we dat de schedel kleiner wordt, het onderhuidse vet vermindert en de huid zelf verslapt ten gevolge van in- en uitwendige invloeden. Door het volumeverlies staat de huid minder op spanning en gaat deze hangen en rimpels vertonen. De rimpels die ontstaan door volumeverlies zijn bijvoorbeeld de neuslippenplooi en de marionetlijnen. Logischerwijs behandelen we deze lijnen dan ook middels volumeherstel met fillers. Dit volumeherstel vindt plaats op de plek waar je het volume ook bent kwijtgeraakt. Dat wil dus niet altijd zeggen dat de neuslippenplooi of de marionetlijn zelf wordt behandeld. Door bijvoorbeeld aan de zijkant van het gezicht volume te eerstellen creëren we een liftende effect waardoor de neuslippenplooi en marionetlijn vanzelf minder diep worden.