Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Lipfillers

Wil je vollere lippen omdat je dit mooi vindt, wil je een betere symmetrie realiseren in je gezicht of wil je het verlies van volume in je lippen als gevolg van veroudering herstellen? Lipfillers kunnen je hierbij helpen! Deze fillers bestaan uit hyaluronzuur, een stof die ook door het lichaam aangemaakt wordt. Deze lichaamseigen stof is veilig in gebruik en zorgt voor hydratatie en volume, waardoor er meer volume in je lippen ontstaat. Lipfillers zorgen voor subtiele aanpassingen aan je lippen, terwijl je natuurlijke uitstraling behouden blijft. 

Plan een gratis consult of bel +31 (0)43 20 50 100

Het behandeltraject

Adviesgesprek met arts

Tijdens een consult maak je kennis met de behandelaar en worden je wensen en verwachtingen in kaart gebracht. Hierbij wordt gekeken naar het natuurlijk verouderingsproces van botstructuren, vet- en spierweefsel en de huid. Aan de hand van deze analyse en foto’s stellen we een behandelplan op maat op, om het best haalbare resultaat te kunnen garanderen. Je wordt hierbij altijd eerlijk en volledig geadviseerd.

Wat zijn lipfillers?

Overweeg je een lipfiller behandeling? Dan is het handig om van tevoren te weten wat lipfillers eigenlijk zijn. Een lipfiller is een soort gel, op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt op veel plekken in het lichaam voor waar het vocht vast wil houden, wat betekent dat deze stof lichaamseigen is en niet schadelijk voor je lichaam. Daarnaast zal het lichaam hyaluronzuur vanzelf afbreken. In fillers wordt hyaluronzuur gecombineerd met een duurzaamheid verhogende stof, zodat het afbreekproces trager verloopt. Pure hyaluronzuur zou namelijk al na twee dagen afgebroken worden door het lichaam.

Voor en na de lipfiller behandeling

Velen kiezen voor lipfillers omdat zij dit mooi vinden. Maar lipfillers helpen ook bij het herstellen van het volume in de lippen, waar dit bijvoorbeeld verdwenen is door veroudering. Bovendien kunnen lipfillers ook zorgen voor een betere symmetrie en balans in het gezicht. 

Vóór de lipfiller behandeling

Voorafgaand de behandeling gaat een kosteloze intake, inclusief een screening van jouw gezondheid. Tijdens de intake wordt het gebied van de behandeling bepaald. Ook word je geïnformeerd over de eventuele voor- en nazorg, die bij jouw behandeling hoort. Het is belangrijk dat er 24 uur van tevoren geen alcohol genuttigd wordt. Ook wordt er geadviseerd om een week voor de behandeling te stoppen met het nemen van visoliecapsules. Zo wordt de kans op blauwe plekken verkleint. 

Wanneer je de kliniek binnen komt, word je ontvangen aan de receptie. Hier worden jouw gegevens op een veilige manier verwerkt door de receptioniste. Indien nodig, worden er foto’s gemaakt voor in jouw dossier. Hierna kun je plaats nemen in onze wachtruimte, waarna je door de behandelaar opgehaald wordt. Wil je na de behandeling nog even wachten? Dan kun je weer plaatsnemen in de wachtruime. De duur van de behandeling hangt af van de uitgebreidheid. Gemiddeld duurt een lipfiller behandeling tussen de 15 en 30 minuten.

Nazorg lipfiller behandeling

Vaak is het resultaat van lipfillers direct zichtbaar. Echter is het zo dat het optimale resultaat na enkele dagen te zien is. Dit is wanneer je geen last meer hebt van bijwerkingen, zoals kleine zwellingen, blauwe plekken of gevoeligheid. Verder zijn er nog een aantal zaken om je na de behandeling aan te houden. Zo wordt het gebruik van zonnebrand, gezichtsmassages, make-up, scrubs, peelings, een sauna of een zonnebank de eerste dagen na de behandeling afgeraden. Ook behandelingen bij de tandarts, mondhygiënist of kaakchirurg worden in de eerste twee weken na de behandeling afgeraden. Verder wordt er aangeraden om voorzichtig zijn met bukken en het tillen van zware dingen. Ga dus niet sporten en zorg dat er niet te veel druk op je gezicht komt te staan.

Hoelang blijven lipfillers zitten?

Hoelang de behandeling zichtbaar blijft, verschilt per individu en hangt af van een aantal factoren. Het resultaat is onder andere afhankelijk van de soort filler en de dikte hiervan. Daarnaast reageert iedereen anders op fillers, wat betekent dat de duurzaamheid ook individueel bepaald is. Wanneer het effect minder lang aanhoudt dan verwacht, kun je altijd contact opnemen met de arts. 

Wil je zo lang als mogelijk genieten van je fillers? Hou dan rekening met de volgende factoren:

  • Bescherm de huid door gebruik te maken van de juiste huidverzorging. Als je niet weet welke verzorgingsmiddelen je het beste kunt gebruiken, kan je altijd om het advies van de behandelaar vragen.
  • Eet gezond. Eet veel groenten, fruit en onbewerkt voedsel. Wanneer je veel bewerkt voedsel eet, kan dit zorgen voor een ontstekingsreactie in het lichaam. Hierdoor kan de snelheid waarmee het lichaam hyaluronzuur (de filler) afbreekt, versnellen. 
  • Stop met roken.

Gemiddeld blijven de lipfillers ongeveer zes tot twaalf maanden zichtbaar. Wanneer je merkt dat de lipfillers uitgewerkt raken, is het nodig om een herhaalafspraak inplannen. Voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat, is het zaak om deze afspraak te maken voor de fillers helemaal opgelost zijn. 

Tarieven

kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-18 copy.jpg

Waarom Kliniek aan de Maas?

Van klanten een
waardering van een 8,8

Lees meer
kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-36.jpg

Subtiele veranderingen 
geven mijn uitstraling 
een enorme boost. 
Chapeau!

beoordeling op kliniekervaringen

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult