Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Peelings

Binnen Kliniek aan de Maas wordt een breed scala aan peelings aangeboden. Tijdens een consult wordt een huidanalyse uitgevoerd. Hieruit vloeit een op maat gemaakt behandelplan. Gekeken wordt welke peeling de huid behoeft.

Plan een consult of bel +31 (0)43 20 50 100

Milk Peel - Dermaceutic

De Milk peel is een peeling die vaak als eerste toegepast wordt binnen Kliniek aan de Maas en bestaat uit 50% glycolzuur, 10% melkzuur en 4% salicylzuur. De peeling bereidt de huid voor en maakt de huid vrij van alle dode huidcellen. Deze behandeling kan bij iedere huid toegepast worden en geeft als resultaat dat de huid minder dof oogt, straalt en egaler qua structuur is. Dit komt doordat het de bovenste huidlaag stimuleert en de celvernieuwing sneller op gang wordt gebracht.

Een Milk peel behandeling kan pas worden toegepast als de huidconditie dit toelaat. Dit houdt in dat de huidtherapeute tijdens een consult, wat voorafgaand aan de peeling zal plaatsvinden, een analyse van de huid uitvoert met aansluitend advies voor huidverzorgingsproducten om de huid in de juiste conditie te brengen.

De Milk peel wordt als voorbereidende peeling ingezet om vanuit daar stimulerende behandelingen toe te passen. Na het toepassen van een Milk peel kan 2-4 weken later de volgende behandeling al plaatsvinden.

TCA peel - Dermaceutic

Binnen Kliniek aan de Maas werken we met verschillende percentages TCA (TriChloorAzijnzuur), dit is een organisch zuur. De percentages gaan van 12% - 15% - 18% - 20%. TCA ontdoet de bovenste huidlaag van dode huidcellen en werkt tot diep in de tweede huidlaag. Daarnaast wordt een TCA peel vaak gecombineerd met salicylzuur en phenol. De TCA is geschikt voor elk huidtype en werkt mede door het huidoppervlak te egaliseren. De peeling wordt voornamelijk ingezet bij (preventief)anti- aging, (acné)littekens, grove huidtextuur en pigmentproblematiek. Na een behandeling met een TCA peel voelt de huid warm aan en oogt rood, in de daarop volgende dagen kan de huid gaan schilferen.

Een behandeling met de TCA peel kan pas toegepast worden als de huidconditie dit toelaat. Dit houdt in dat de huidtherapeute tijdens een consult, wat voorafgaand aan de peeling zal plaatsvinden, een analyse van de huid uitvoert met aansluitend advies voor huidverzorgingsproducten om de huid in de juiste conditie te brengen.

Een TCA peel wordt toegepast in kuurverband en vaak gecombineerd met microneedling of andere peelings. Er zijn 4-6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

 

Cosmo Peel Forte - Dermaceutic

De Cosmo Peel Forte is een sterke peeling op basis van 20% TCA (TriChloorAzijnzuur), 10% Phenol en 10% glycolzuur. Door het toepassen van Phenol in de peeling wordt deze niet meteen als pijnlijk ervaren. Deze peeling wordt gebruikt om tekenen van (preventieve) huidveroudering te minimaliseren. De peeling werkt voornamelijk op de huidtextuur en daarnaast ook op een doffe teint, rokershuid en hyperpigmentaties in de huid. Na de behandeling droogt de huid in en gaat het afschilferen, dit gaat in combinatie met zwelling, roodheid en droogheid. Dit kan 1-2 weken duren. Door het toepassen van de juiste crème die na de behandeling geadviseerd wordt, wordt de wondgenezing optimaal gestimuleerd.

Een behandeling met de Cosmo Peel Forte kan pas toegepast worden als de huidconditie dit toelaat en voorbereidt is met minimaal 2 TCA peelings. Dit houdt ook in dat de huidtherapeute tijdens een consult, wat voorafgaand aan de peeling zal plaatsvinden, een analyse van de huid uitvoert met aansluitend advies voor huidverzorgingsproducten om de huid in de juiste conditie te brengen.

Een Cosmo Peel Forte wordt 1-2 maal per jaar uitgevoerd. Tussentijds worden ondersteunende en onderhoudende behandelingen toegepast om het behaalde resultaat te optimaliseren en te behouden.

 

Mela Peel Forte - Dermaceutic

De Mela Peel Forte is een peeling die vaak gecombineerd wordt met 12% -15% TCA (TriChloorAzijnzuur) en bestaat zelf uit een combinatie van verschillende zuren zoals Resorcinol, Melkzuur, Citroenzuur, Kojine zuur en Arbutine. Deze peeling wordt voornamelijk ingezet bij pigmentproblemen zoals melasma of pigment wat opgetreden is na schade van de huid. Door de combinatie van zuren wordt gewerkt op het pigmentproces, de vorming van tyrosinase wordt hierbij geremd. Dit is een enzym wat betrokken is bij de vorming van pigment in de huid. Na de behandeling kan de huid gaan indrogen en de daarop volgende dagen schilfert de huid af.

Een behandeling met de Mela Peel Forte kan pas worden toegepast als de huidconditie dit toelaat en voorbereidt is met minimaal 2 TCA peelings. Dit houdt mede ook in dat de huidtherapeute tijdens een consult wat voorafgaand aan de peeling zal plaatsvinden, een analyse van de huid uitvoert met aansluitend advies voor huidverzorgingsproducten om de huid in de juiste conditie te brengen.

Een Mela Peel Forte kan meerdere malen per jaar worden uitgevoerd, tussentijds worden ondersteunende en onderhoudende peelings toegepast om het behaalde resultaat te optimaliseren en te behouden.

Stimulator Peel - ZO Skin Health

De Stimulator Peel is een samenstelling van glycolzuur, citroenzuur en melkzuur. Deze peeling werkt op de bovenste epidermale laag van de huid. De samenstelling aan zuren zorgen ervoor dat dode huidcellen van de huid verdwijnen en niet meer samenplakken waardoor de huid versneld afschilfert. Door het afschilferen van de dode huidcellen worden poriën niet meer afgesloten waardoor talgklieren minder snel verstopt raken en ontsteken. De ontstekingsremmende werking maakt dat de peeling uitermate geschikt is om verschillende vormen van acne en andere huidaandoeningen te behandelen. Na een behandeling met de Stimulator Peel straalt de huid en oogt egaler.

Een behandeling met de Stimulator Peel kan pas toegepast worden als de huidconditie dit toelaat. Dit houdt mede in dat de huidtherapeute tijdens een consult, wat voorafgaand aan de peeling zal plaatsvinden, een analyse van de huid uitvoert met aansluitend advies voor huidverzorgingsproducten om de huid in de juiste conditie te brengen.

De Stimulator Peel wordt in kuurverband toegepast. Dit houdt in dat 4-6 behandelingen mogen plaatsvinden met een interval van 4 weken.

3-Step Stimulation Peel - ZO Skin Health

De 3-Step Stimulation Peel is een krachtige peeling door de samenstelling van Trichloorazijnzuur (TCA), salicylzuur en melkzuur. Deze peeling wordt met name ingezet bij pigmentproblemen (melasma), grove huidtextuur en preventief op het gebied van anti-aging. De 3-Step Stimulation Peel verbetert en ondersteunt een gezonde huidbarrière. Voor het toepassen van de 3-Step Stimulation Peel dient de huid 4-6 weken voorbereidt te worden met producten zoals tretinoïne (vitamine A) of retinol producten met een percentage 0.5% of hoger. Na de behandeling heeft de huid een hersteltijd nodig van 7-10 dagen.

De behandeling van de 3-Step Stimulation Peel kan pas toegepast worden als de huidconditie dit toelaat. Dit houdt mede in dat de huidtherapeute tijdens een consult wat voorafgaand aan de peeling zal plaatsvinden, een analyse van de huid uitvoert met aansluitend advies voor huidverzorgingsproducten om de huid in de juiste conditie te brengen.

De 3-Step Stimulation Peel biedt langdurig resultaat en mag 2-3 keer per jaar uitgevoerd worden met een interval van 4 weken.

Het behandeltraject

Adviesgesprek

De huidtherapeute zal de behandelopties bespreken, het te verwachten effect, de voordelen en de risico's. Een behandelkuur door middel van peelings kan op maat worden gemaakt op basis van jouw eigen wensen en jouw huidconditie. 

Tijdens het adviesgesprek wordt de hele huidconditie beoordeeld. Aan de hand van deze conditie zal de huidtherapeute naast de behandelingen met peelings, advies op maat geven door middel van de juiste huidverzorgingsproducten. 
Het is enorm belangrijk om naast behandelingen ook de juiste huidverzorging te gebruiken. Het resultaat van een behandeling  zal hierdoor langer zichtbaar blijven.

Werking

Al onze TCA-peelings halen niet alleen de bovenste huidlaag weg, maar stimuleren ook de diepere huidlagen, ieder op een unieke wijze. Een TCA-peeling is een chemische peeling. Een TCA-peeling kan in verschillende concentraties gebruikt worden, maar meestal wordt er een medium-diepe peeling gedaan. Er worden verschillende vloeibare stoffen op de huid aangebracht die ervoor zorgen dat de bovenste beschadigde laagjes van de huid loslaten en verwijderd worden.

Indicatie

Onze peelings zijn effectief bij:

  • Acné
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Pigmentatieafwijkingen als melasma, ouderdomsvlekken en post-inflammatoire hyperpigmentatie
  • Huidverslapping
  • Zonbeschadiging

Resultaat

Na de vervellingsperiode komt een nieuwe, verjongde huid tevoorschijn. Afhankelijk van de diepte die tevoren wordt gekozen kunt u meer of minder resultaat verwachten. Over het algemeen geldt, hoe dieper de peeling in de huid dringt, hoe beter het resultaat.

Vóór de behandeling

Aan een behandeling gaat een kosteloze intake met een screening van uw gezondheid vooraf. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied en de methode van behandeling bepaald. Tevens wordt u geïnformeerd over de voor- en nazorg die hoort bij de betreffende behandeling.

 

Bij binnenkomst wordt u ontvangen aan de receptie. De receptioniste zorgt voor een juiste en veilige verwerking van uw gegevens. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor in uw dossier. U neemt plaats in onze wachtruimte waar u door uw behandelaar wordt opgehaald. U kunt hier tevens plaatsnemen als u na uw behandeling nog even wilt wachten alvorens u naar huis gaat. Een TCA-peeling duurt ongeveer een uur.

Nazorg

U krijgt voor iedere peeling specifieke instructies mee naar huis waar u zich aan dient te houden. De huidreactie is afhankelijk van welke peeling is toegepast. Dit zijn alvast enkele belangrijke zaken om te weten:

  • Na de peeling kan, afhankelijk welke peeling toegepast is, sprake zijn van schilfering en/of vervelling
  • De eerste dagen na de peeling kan er zwelling van het gezicht optreden, dit is een normale reactie.
  • De eerste dagen na de peeling kan de huid stijf en trekkerig aanvoelen, dit vermindert zodra de huid begint te barsten (meestal na 2-3 dagen).
  • In uitzonderlijke gevallen kan de roodheid na de peeling enkele weken aanhouden, uiteindelijk zal deze verdwijnen.

Tarieven

kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-18 copy.jpg

Waarom Kliniek aan de Maas?

Van klanten een
waardering van een 8,8

Lees meer
kliniek_aan_de_maas_byliekevroomen-36.jpg

Subtiele veranderingen 
geven mijn uitstraling 
een enorme boost. 
Chapeau!

beoordeling op kliniekervaringen

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een consult