Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die zich uit in een rode huid, vaak met kleine bultjes, puistjes en een grove huidstructuur.

De huid is kwetsbaar en geeft snel een ontstekingsreactie die kan voorkomen in verschillende stadia. Naarmate de stadia verder vorderen, kunnen de klachten langer, of zelfs permanent aanhouden. Rosacea komt meestal voor op de wangen en de neus, maar soms ook op de kin of het midden van het voorhoofd.

Behandelopties

De behandeling van rosacea berust op het verbeteren van de algehele huidconditie om de huid weerbaar en minder ontstekingsgevoelig te maken. De algehele conditie van de huid kan worden verbeterd door de toepassing van een huidverzorgingsprotocol. De puistjes, roodheid en verwijde vaatjes kunnen goed worden verminderd met behandelingen die in de kliniek worden uitgevoerd.

Cosmeceuticals

De thuisbehandeling middels producten hebben als doel de talgproductie, grove poriën en ontstekingen te verminderen. Het gebruik van de producten van ZO Skin Health en Dermaceutic geeft snel zichtbare resultaten waardoor wij een hoge cliënttevredenheid zien. Daarnaast resulteren de producten in een betere genezing, minder complicaties en verbeterde behandelresultaten.

Peelings

Voor het behandelen van rosacea kan een peeling op basis van fruitzuren, tranexaminezuur en vitamine C toegepast worden. Een peeling stimuleert het huidvernieuwingsproces en verheldert het opgestapelde pigment waardoor de huid een egaler en frisser vertoon krijgt. 

Laser/IPL

Kleine vaatjes kunnen efficiënt behandeld worden met IPL. De energie die door IPL wordt afgegeven wordt door het hemoglobine (datgene wat de vaatjes rood maakt) geabsorbeerd. De vaatjes worden door de warmte vernietigd en daarna door het lichaam opgeruimd.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een consult