Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Melasma

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een chronische pigmentaandoening waarbij de huid onregelmatige, grillig gevormde bruine vlekken in het gezicht vertoont.

Melasma komt met name voor op het voorhoofd, de wangen, de slapen, rond de ogen en op de bovenlip. De ontstaanswijze van melasma is onduidelijk.  Het betreft een hormoongevoelige huidreactie (door uitlokking van een zwangerschap, pilgebruik of disbalans in de hormoonhuishouding) die in combinatie met blootstelling aan zonlicht tot uiting komt. Melasma wordt daarom ook vaker bij vrouwen gezien in de vruchtbare periode. Het pigment is in de winter vaak minder zichtbaar, maar zodra de huid intensiever wordt blootgesteld aan zonlicht komen de vlekken weer duidelijker tot uiting.

Behandelopties

Melasma is erg moeilijk te behandelen en kan niet helemaal worden genezen. Behandelingen kunnen worden geboden om de pigmentaandoening te verminderen en te onderdrukken. Het vergt echter de nodige discipline en consistentie voor een langdurig resultaat.

Voor de behandeling van melasma worden medische producten geadviseerd. De producten werken op celniveau om het pigment te verminderen, te stabiliseren en onder controle te houden. Deze behandeling houdt in dat je vooral thuis aan de slag gaat met de medische producten die je onder begeleiding van de huidtherapeut zal gaan gebruiken. 

Cosmeceuticals

Bij de behandeling van melasma worden medische huidverzorgingsproducten voor thuis geadviseerd. De thuisbehandeling legt de focus op het verminderen van de pigmentatie en het onder controle houden van de pigmentreacties in de huid. 

Peelings

Een peeling die wordt ingezet voor de behandeling van melasma reguleert het pigmentproces in de huid en helpt de bovenste huidlaag, waar het pigment met name zit, versnelt af te schilferen. Het resultaat is het doeltreffend laten vervagen van het pigment en nieuwvorming te voorkomen.

Microneedling

Dankzij medische needling worden actieve werkstoffen middels chirurgisch fijne naaldjes diep de huid in gesluisd. De behandeling draagt bij aan het controleren en stabiliseren van de pigmentvorming en stimuleert de huidvernieuwing.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een consult