Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Filler zonder naald?

De afgelopen tijd is er een nieuwe trend ontstaan in Nederland. Het injecteren van fillers zonder naald. Onder hoge druk wordt hyaluronzuur ‘ingeschoten’ in het te behandelen gebied. Op het eerste gezicht lijkt dat ideaal: geen prikken en dus een pijnloze behandeling. Nu de behandeling meer bekendheid krijgt komen ook de risico’s en nadelen van deze behandeling naar voren. Deze risico’s zijn niet gering! Waar je met een naald vrij precies de diepte kunt bepalen waarop een filler wordt geïnjecteerd, kun je dat met een hyaluronpen niet. Het grote risico dat daaraan kleeft is dat de filler zonder naald op een plek terecht komt waar deze niet wilt hebben. Bijvoorbeeld in een bloedvat. Wanneer de filler in een bloedvat terecht komt, kan het bloedvat verstoppen en kan er een stuk van de huid, de lip of zelfs een deel van de tanden afsterven. Zelf heb ik hier al een aantal voorbeelden van gezien. Ik vind dan ook dat deze behandeling nog risicovoller is dan een reguliere filler behandeling met een naald. Zelfs een ervaren arts zou met een ‘filler zonder naald’ niet gecontroleerd kunnen werken.

 

Behandeling verbieden

Het zou een goede zaak zijn om deze behandeling te verbieden voor mensen die geen bevoegdheid hebben om onder het huidoppervlak te werken. Degenen die een ‘filler zonder naald-behandeling’ aanbieden hebben in de regel weinig tot geen kennis van de anatomie onder de huid en welke precaire structuren zich daar bevinden. Voor een veilige behandeling is kennis van de anatomie uiterst belangrijk.

Naast kennis van anatomie is ook een esthetisch oog en gevoel voor de juiste verhoudingen in het gelaat in hoge mate bepalend voor het slagen van een behandeling. Als je niet gecontroleerd kunt werken met een product, kun je ook niet voldoende inschatten hoe het resultaat zal worden. Dat maakt het dus moeilijk om een cliënt echt tevreden te stellen.

 

Zeer risicovolle behandeling

Een filler zonder naald is wat mij betreft dus een zeer risicovolle behandeling die je eigenlijk niet zou moeten willen ondergaan. Bovendien is het nog maar de vraag wat de kwaliteit is van het hyaluronzuur dat er geïnjecteerd wordt. De hyaluronzuurfillers die wij gebruiken hebben allemaal een FDA goedkeuring. Dat betekent dat er jarenlang onderzoek is gedaan naar de kwaliteit van het materiaal en hoe het reageert op het lichaam. Of juist niet reageert op het lichaam, dat is een betere omschrijving.

 

NVCG gespecialiseerd

Je hebt maar 1 gezicht waar je je leven lang mee moet doen. Wees je bewust van wat je ermee doet en aan wie je het in handen geeft. Ga naar een professional. Een cosmetisch arts aangesloten bij de beroepsvereniging NVCG is gespecialiseerd in filler behandelingen. Alle artsen bij Kliniek aan de Maas zijn aangesloten bij de NVCG en voldoen dus aan de strenge eisen die gesteld worden voor het lidmaatschap.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult