Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Ontharen met Laser/IPL

Permanent ontharen?

Waar vroeger over permanent ontharen werd gesproken als er werd behandeld met laser of IPL spreekt men tegenwoordig liever van duurzaam ontharen. Vaak ziet men dat na enkele jaren weer dunne haartjes terugkomen die met 1 of 2 jaarlijkse behandelingen goed te behandelen zijn. De hoeveelheid haren die terugkomt is echter veel kleiner dan de oorspronkelijke hoeveelheid haren. Het heeft dus wel degelijk zin om dit te behandelen.

 

Wat is het verschil tussen laser en IPL?

Het verschil tussen laser en IPL zit hem in de kleur en de toediening van het licht. Een laserbehandeling werkt altijd met 1 lichtkleur, IPL werkt meestal met een spectrum aan kleuren. In de praktijk maakt het bij goede apparatuur niet uit welke techniek wordt gebruikt. Let op, er is wel heel veel IPL-apparatuur in omloop die niet de gewenste kwaliteit kan leveren. Het gevolg is dat je veel behandelingen nodig hebt wat het weer onnodig duur maakt. In de regel mag je stellen dat wanneer de behandeling erg goedkoop wordt aangeboden dat de apparatuur niet van hele hoge kwaliteit zal zijn.

 

Is het ontharen pijnlijk?

De IPL-behandeling voelt aan als kleine elastiekjes die tegen de huid schieten. De SHR-methode is vrijwel pijnloos. In de regel kan iedereen de behandeling goed verdragen.

 

Is het duur?

De prijzen van ontharen met laser of IPL verschillen naar gelang de grootte van het gebied en de tijdsduur van de behandeling. Zie het vooral als een investering in jezelf. Het scheelt je later een hoop tijd (niet meer scheren), geld (geen dure scheermeesjes meer nodig) en moeite. Als je het over een aantal jaren spreidt is ontharen met laser/IPL zelfs goedkoper dan scheren.

 

Ga hier naar de pagina over ontharen met laser en IPL

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult