Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Restylane (hyaluronzuur filler)

Er zijn verschillende soorten fillers op de markt in Nederland. De eerste onderverdeling kan worden gemaakt in permanente en niet-permanente fillers. We kunnen daar verder kort over zijn. Vanwege het optreden van veel complicaties mogen permanente fillers al enkele jaren niet meer gebruikt worden! Blijven over de niet-permanente fillers. Deze zijn onder te verdelen in hyaluronzuren en de collageenstimulerende fillers. In deze blog wordt hyaluronzuur en meer specifiek Restylane besproken.

Kenmerken van Restylane

Blog-restylane_afbeelding.png

Er zijn meer dan 400 merken hyaluronzuren op de markt. Hiervan hebben er maar enkelen een FDA goedkeuring, dat is de strengste keuring die er op dit moment bestaat voor fillers. Het wil niet zeggen dat andere merken niet goed zijn, maar je weet het gewoon niet zeker. Als er Restylane wordt gebruikt, zit je altijd goed. Let wel op dat het ook daadwerkelijk dit middel is dat gebruikt wordt. Er zit nog altijd een verschil tussen zeggen en doen. Vraag eventueel om de verpakking te mogen zien aan je behandelaar.

 

Kenmerken van Restylane

Een groot voordeel van Restylane is dat het om een uitgebreide reeks hyaluronzuren gaat. Zo is er voor ieder huidtype en iedere indicatie een geschikt product te vinden in deze reeks. Er zijn producten voor zowel een dikke, als voor een dunne huid. Restylane bestaat al meer dan 20 jaar en in die tijd zijn er nooit ernstige reacties op dit product waargenomen. Dat is een groot pluspunt ten opzichte van nieuwere hyaluronzuren. De samenstelling van Restylane is gebaseerd op de unieke NASHA-methode. Dit betekent dat het middel bijna gelijk is aan het lichaamseigen hyaluronzuur. Het voordeel hiervan is dat het zeer goed verdragen wordt en voor een langdurig resultaat zorgt.

 

Restylane-varianten

  • Restylane: ideaal voor de behandeling van rimpels in het gezicht
  • Restylane Defyne: voor de behandeling van diepere rimpels en het definiëren van gezichtscontouren
  • Restylane Fynesse: ideaal voor de behandeling van oppervlakkige rimpels in het gezicht of decolleté of het vullen van traangootjes
  • Restylane Kysse: voor het opvullen van de lippen en het definiëren van de lipcontouren
  • Restylane Lyft: om volume en tegelijk lifting te geven, tevens voor diepere rimpels in het gelaat
  • Restylane Refyne: voor de gemiddelde rimpels in het gezicht
  • Restylane Vital (skinbooster): herstelt de veerkracht en vitaliteit van de huid
  • Restylane Volyme: ideale filler voor het herstellen van volume in het gezicht

 

Restylane wordt gebruikt bij:

 

Welk resultaat kan ik verwachten?

Het resultaat van de behandeling met Restylane is direct zichtbaar en houdt afhankelijk van de variant tot 12 maanden aan. Nadien wordt de Restylane-vloeistof door het lichaam zelf weer afgebroken. Omdat Restylane een zeer veilig middel is, kun je de behandeling zo vaak herhalen als je wilt. De meeste mensen komen jaarlijks voor een nabehandeling naar Kliniek aan de Maas en houden zo hun gewenste resultaat bij.

 

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

  • Zonnebaden, gezichtsmassages en gebruik van make-up, scrub, peelings, sauna of zonnebank wordt de eerste dagen na behandeling afgeraden.
  • In de eerste twee weken na de behandeling is een bindweefselmassage of een behandeling bij de mondhygiënist, tandarts of kaakchirurg niet toegestaan.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult