Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Zonbescherming met SPF? UVA? UVB? Of HEV?

Na veel regen is het tijd voor zonneschijn. Heerlijk, maar ook verraderlijk wanneer we er niet verstandig mee omgaan. Iedereen weet inmiddels dat we ons moeten beschermen tegen de zon en dat er goed gesmeerd moet worden. Maar wat is goed? De Amerikaanse Skin Cancer Foundation heeft daar een duidelijke visie over. Je moet je niet alleen beschermen tegen UVA en UVB-straling, maar ook tegen hoogenergetisch visueel licht (HEV). Over deze vorm van straling hoor je eigenlijk nooit iets, terwijl ze ook kankerverwekkend is. Deze stichting aan de andere kant van de oceaan adviseert om de producten van dermatoloog Zein Obagi te gebruiken. Deze bieden bescherming tegen zowel UVA en UVB straling, maar ook tegen HEV en zelfs schadelijk infrarood (IR).

 

Dr. Zein Obagi

Dr. Obagi is op 72-jarige leeftijd nog altijd gedreven om de beste producten tegen huidveroudering en voor huidverjonging te maken. Daarbij hoort dus ook bescherming tegen de zon. Dat hij geslaagd is in zijn missie bewijst het feit dat hij in mei dit jaar van president Obama een prijs heeft gekregen voor beste exportproduct van de VS. Deze eer heeft een ander product in deze categorie nog nooit eerder gehad.
Nu denk je zeker: “Waar zou ik deze producten dan kunnen krijgen wanneer ze zo goed zijn maar uit de VS komen?”

Dat dacht ik ook. Ik ben naar Los Angeles gevlogen om erover te leren en om te zien hoe we in Nederland aan zijn producten zouden kunnen komen. Inmiddels zijn alle producten en behandelingen van ZO (Zein Obagi) te verkrijgen in onze ‘Kliniek aan de Maas’ in Maastricht. Advies en een individueel plan zijn essentieel. Daarom is een gesprek over een anti-aging behandeling met ZO belangrijk. Zonbescherming kan je natuurlijk overal aanschaffen, maar met de kennis die ik hierboven met je heb gedeeld moet je nu beter weten. Afijn, er is dus zonbescherming en zonbescherming.

 

Wanneer smeer je goed?

Liefst smeer je elke twee uur een halve theelepel product op je gezicht. Dan kijk ík toch naar een product dat ‘lekker zit’. Naast een perfecte bescherming kun je namelijk ook nog kiezen voor een zonbeschermer die meekleurt met de kleur van je huid. Én ik heb er een die verwerkt is in een poederbrush waardoor je zelfs op het terrasje de bescherming op peil kan houden en huidkanker kan voorkomen.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult