Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Beschermde titel: Cosmetisch arts KNMG

Wij zijn trots! Per 1 juli 2019 is ‘cosmetische geneeskunde’ erkend als geneeskundig profiel en is de titel ‘cosmetisch arts KNMG’ beschermd. Met deze erkenning kunnen enkel artsen die aan de kwaliteitskaders voldoen, zich cosmetisch arts KNMG noemen. Daarmee is duidelijk of een arts aantoonbaar bekwaam en opgeleid is in de cosmetische geneeskunde, waaronder botox- en fillerbehandelingen. Dit is een geweldige mijlpaal in de missie van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) om cliënten en patiënten te beschermen tegen niet bekwame behandelaars en om aan de aantoonbaar wél bekwame cosmetisch artsen een beschermde kwalificatie te bieden.

De NVCG beschermt de medische specialisatie en beheert een actuele lijst van cosmetische specialisten. De roep om duidelijkheid kwam na wildgroei onder een grote verscheidenheid aan aanbieders. De actuele regulering is in gang gezet met ondersteuning van het ministerie van VWS (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport). Nederland is het eerste Europese land en wereldwijd het tweede land, na Colombia, waar de cosmetische geneeskunde wordt erkend als een medische discipline.

Meer informatie: https://nvcg.nl/cosmetisch-arts-knmg-vanaf-1-juli-2019-beschermde-titel-nvcg/

NVCG_Week-27-768x402.png

Over de NVCG

De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) is de wetenschappelijke vereniging voor cosmetisch artsen. De vereniging stelt zich ten doel om de kwaliteit van de cosmetische geneeskunde te bevorderen, de emancipatie van de cosmetische geneeskunde te bewerkstelligen en te voorzien in goede informatievoorziening voor cliënten. De NVCG was de initiatiefnemer bij de totstandkoming van de opleiding tot cosmetisch arts, en heeft gestreden voor erkenning van het vakgebied cosmetische geneeskunde als medische discipline in de Nederlandse Gezondheidszorg. De titelbescherming van cosmetisch artsen is daardoor per vandaag een feit. Eén en ander biedt duidelijkheid en zekerheid voor de cliënt die op zoek is naar een goede arts voor cosmetische behandeling.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult