Vandaag is de dag voor een nieuw begin

Botox

Wil je er weer fris en uitgerust uitzien én je uitstraling verjongen? Botox kan je daarbij helpen! Botox zorgt onder andere voor verzachting van rimpels, een frissere blik en het bestrijden van andere verschillende ouderdomsverschijnselen.

Naast het cosmetische effect, biedt botox ook diverse medische oplossingen. Denk hierbij aan het tegengaan van overmatig zweten of het verminderen van migraine en tandenknarsen.

Botulinetoxine wordt vaak botox genoemd, omdat dit de meeste bekende soort botulinetoxine is. Wij zullen dan ook de term botox gebruiken op de rest van deze pagina.

Plan een consult of bel +31 (0)43 20 50 100

Het behandeltraject

Adviesgesprek

Tijdens een consult maak je kennis met de behandelaar/behandelaren en worden je wensen en verwachtingen in kaart gebracht. Hierbij wordt gekeken naar het natuurlijk verouderingsproces van botstructuren, vet- en spierweefsel en de huid. Aan de hand van deze analyse en foto’s wordt een behandelplan op maat opgesteld om het best haalbare resultaat te kunnen garanderen. Je wordt hierbij altijd eerlijk en volledig geadviseerd. 

Wat is Botox?

Botox is een natuurlijk eiwit met een speciale werking. De werking van Botox is gebaseerd op het (deels) blokkeren van de signaaloverdracht van het zenuwstelsel naar de behandelde spier. Simpel gezegd laat botox de spieren tijdelijk ontspannen, waardoor spieren zich niet meer (volledig) kunnen aanspannen. Hierdoor neemt de spanning op de huid af en zullen diepe rimpels verzacht worden. Daarnaast is botox ook zeer effectief bij de aanpak van klachten zoals migraine, tandenknarsen, overmatig transpireren of een overactieve kin.

Afhankelijk van de gebruikte dosering kan deze tijdelijke spierverlamming volledig of deels plaatsvinden. De benodigde hoeveelheid botox om tot een mooi en natuurlijk resultaat te komen, is per persoon verschillend. Dit is de reden waarom de eerste behandeling soms uit 2 sessies bestaat. Wij kiezen altijd voor deze veilige aanpak om overbehandeling tegen te gaan en een behandeling op maat aan te kunnen bieden.

Verschil Botox voor en na

Botox wordt het meest gebruikt om rimpels te verminderen en een frissere uitstraling te creëren. Zo ook bij de mevrouw op deze voor en na foto’s. Om het gewenste resultaat te behalen, is er gebruik gemaakt van botox in de frons, het voorhoofd en bij de kraaienpootjes. Het resultaat is een gladdere, jongere huid met minder rimpels en een liftend effect op de wenkbrauwen, wat zorgt voor een meer open blik.

Botox: fronsrimpel verwijderen, een jongere huid en veel meer!

In het algemeen is het zo dat de rimpels rond de ogen (kraaienpootjes), op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen (fronsrimpels) worden veroorzaakt door overmatige spieractie in combinatie met huidveroudering. Hierdoor nemen de stevigheid en veerkracht van de huid af. Meestal is een behandeling met botox dan voldoende om deze rimpels te laten verdwijnen.

Naast de meest bekende symptomen voor een behandeling met botox, biedt het ook oplossing bij andere indicaties: zowel cosmetische als medische klachten kunnen verholpen worden. Denk aan een overactieve kin, een halslift, wenkbrauwlift en een behandeling van fijne lijntjes in de wangen, maar ook aan gezondheidsklachten zoals migraine of spanningshoofdpijn, tandenknarsen en overmatig zweten onder de oksels, in de handpalmen, onder de voetzolen, in de schaamstreek, tussen het haar of in het aangezicht. Bovendien kan botox gebruikt worden om de kaakhoeken minder hoekig te maken of de kuitomvang ongeveer 2 centimeter te laten slinken.

Resultaat botox behandeling

Het resultaat van een behandeling met Botox is afhankelijk van jouw wens. Die bepaalt het soort behandeling dat gedaan wordt en de hoeveelheid materiaal die wordt gebruikt. 

Bij 90% van de cliënten werkt Botox maximaal na 2 weken, bij 10% pas na 3 weken. Dit is de reden waarom een controle pas na 3 weken wordt gepland.

Bij diepere lijnen kan het nodig zijn om meerdere behandelingen met Botox te doen voordat het gewenste eindresultaat wordt bereikt. Denk hierbij aan een diepe fronslijn of diepe voorhoofdslijnen.

Vóór de botox behandeling

Aan een behandeling gaat een kosteloze intake met een screening van jouw gezondheid vooraf. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied en de methode van behandeling bepaald. Tevens word je geïnformeerd over de voor- en nazorg die hoort bij de betreffende behandeling. 24 uur voor een behandeling mag je geen alcohol nuttigen. We adviseren om één week voor de behandeling te stoppen met visoliecapsules, om de kans op blauwe plekken te minimaliseren. Verder wordt voor een behandeling je medische voorgeschiedenis gecontroleerd.

Bij binnenkomst word je ontvangen aan de receptie. De receptioniste zorgt voor een juiste en veilige verwerking van je gegevens. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor in je dossier. Je neemt plaats in onze wachtruimte waar je door jouw behandelaar wordt opgehaald. Je kunt hier ook plaatsnemen als je na de behandeling nog even wilt wachten alvorens je naar huis gaat. Een behandeling met botox duurt, afhankelijk van hoe uitgebreid de behandeling is, 15 tot 60 minuten.

We verzoeken je geen make-up te dragen wanneer je voor een behandeling komt.

Nazorg botox behandeling

Om ongewenste effecten te voorkomen, mag je tot 3 uur na de behandeling niet platliggen, 24 uur lang geen intensieve sport doen en tot 3 dagen na de behandeling niet in een sauna of andere warmtebron gaan welke warmer is dan het menselijk lichaam. De eerste 3 dagen wordt directe blootstelling aan zonlicht afgeraden.

Na minimaal een uur na de behandeling kan make-up worden aangebracht. Een uitzondering hierop is de 100% minerale make-up van Colorescience, die direct na de behandeling gebruikt mag worden omdat deze zuurstofdoorgankelijk is.

Hoelang werkt botox?

De duur van de werking van botox verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de beginsituatie, je eigen leefwijze en de plek die behandeld is.

Het optimale resultaat is gemiddeld twee weken na de behandeling zichtbaar. Na drie weken wordt er dan ook een controleafspraak gemaakt, om er zeker van te zijn dat het resultaat naar verwachting is. Dit optimale resultaat is gemiddeld drie tot vier maanden zichtbaar. Na ongeveer zes maanden is de botox volledig uitgewerkt. Uiteraard kun je altijd een herhaalbehandeling inplannen voordat de botox volledig uitgewerkt is, zodat je frisse uitstraling behouden blijft!

Tarieven

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een consult