Vandaag is de dag voor een nieuw begin

De wondere wereld van Botox

De meeste mensen weten wel dat het gebruik van Botox rimpels kan verminderen. Maar Botox kan nog veel meer dan dat. Kende je de onderstaande toepassingen al?

 

Gummy Smile

Wanneer er veel tandvlees zichtbaar wordt bij het lachen, noemen we dat een gummy smile. De gummy smile wordt veroorzaakt doordat spieren rondom de mond overactief zijn. Door deze spieren te behandelen met Botox worden ze iets minder actief. Het resultaat is een mooie, maar toch natuurlijk uitziende lach.

 

Putjes in de kin

In de kin loopt een spier. Door veel aanspannen kan deze wat putjes veroorzaken in het kingebied. Deze kun je behandelen met Botox. Door de kinspier iets minder actief te maken, verdwijnen ook de putjes in het gebied en blijft de huid gladder.

 

Tandenknarsen

Tandenknarsen komt door een overactieve wangkauwspier. Wanneer de spierspanning is deze spier wat verlaagd wordt, verminderd of verdwijnt het tandenknarsen.

 

Overmatig transpireren

Botox kan de werking van de zweetkliertjes in bijvoorbeeld de oksel of handpalmen verminderen. Een uitkomst voor mensen die overmatig transpireren.

 

Rosacea/Flushing

Een van de kenmerken van rosacea is het plotseling op komen zetten van roodheid. Dit noemen we flushing. Botox zorgt ervoor dat signalen naar de bloedvaatjes die verwijden bij flushing minder goed worden doorgegeven.

 

Hangende mondhoeken

Ook hangende mondhoeken worden veroorzaakt door een spier die deze omlaag trekt. Door daar een beetje Botox in te spuiten, geven de mondhoeken een minder ontevreden uitstraling.

 

Migraine

Wanneer migraine wordt veroorzaakt door overmatige spierspanning kan Botox een uitkomst bieden. Meestal wordt dan de fronsspier geïnjecteerd, maar soms worden ook andere spiertjes meegenomen.

 

Hoekige kaaklijn

Wanneer de hoekige kaaklijn wordt veroorzaakt door aangespannen spieren, kan het gezicht een meer ovalere uitstraling krijgen door het gebruik van Botox.

Vele gezichten dus met Botox (letterlijk en figuurlijk :))

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult