Vandaag is de dag voor een nieuw begin

FAQ Botox

Dit keer in de expert serie alle ins- en outs over Botox! Heb je na het lezen van dit artikel nog andere brandende vragen, aarzel dan niet om een reactie achter te laten.

 

Wat is botox?

Botox is een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie.

 

Hoe werkt het?

Botox verzwakt (tijdelijk) de werking van de spieren waarin het wordt geïnjecteerd. Wanneer je deze gezichtsspieren aanspant worden de rimpels in de huid erboven zichtbaar. Door de spieren iets te verzwakken, worden de rimpels in de huid erboven ook minder duidelijk.

 

Hoe lang blijft het effect zichtbaar?

Dat is bij iedereen net iets anders. Meestal zo’n 3 maanden, maar soms ook wel eens 6 maanden. Bij regelmatig gebruik zien we vaak dat de effecten langer aanhouden.

 

Doet een botox behandeling pijn?

Botox zelf doet geen pijn, maar de prik van de naald kan wel gevoelig zijn. Over het algemeen wordt de pijn goed verdragen, ook zonder verdoving.

 

Hoe snel zie je het resultaat?

Het duurt 2 tot 7 dagen voordat de verzwakking in de spieren goed zichtbaar wordt. Na ongeveer 2 weken is het maximale effect behaald.

 

Moet je je voorbereiden op een botoxbehandeling?

Draag liever geen make-up om het risico op infectie zoveel mogelijk te voorkomen. Bij gebruik van bloedverdunners is het altijd verstandig om even met de arts te overleggen.

 

Moet je na de behandeling ergens op letten?

Liever een dag niet sporten, geen saunabezoek en geen massages. Verder zijn er geen beperkingen. Het is een behandeling die je bij wijze van spreken in je lunchpauze kunt doen, omdat er vrijwel geen beperkingen of bijwerkingen zijn. Vaak wordt gezegd dat het aanspannen van de behandelde spieren een positief effect heeft, maar uit recent onderzoek is gebleken dat dit niet nodig is.

 

Kan er iets mis gaan?

Dat gebeurt niet snel. Een heel enkele keer komt het voor dat het ooglid of de wenkbrauw iets gaat hangen, maar dit effect is vaak weer binnen 2 weken weg. Soms kan het geïnjecteerde gebied iets gevoeliger zijn en een kleine blauwe plek veroorzaken, maar ook dit effect verdwijnt meestal binnen 3 tot 5 dagen.

 

Krijg ik van botox een uitdrukkingsloos gezicht?

We streven er altijd naar om een mooie, maar zo natuurlijk mogelijke uitstraling te behalen. Meer is niet altijd beter!

 

Is botox hetzelfde als een filler?

Nee, Botox doet een spier in kracht verzwakken waardoor de bovenliggende rimpel minder zichtbaar wordt. Een filler daarentegen wordt gebruikt om een rimpel of een gebied (zoals bijvoorbeeld de lippen) op te vullen of volume in het gezicht te herstellen.

 

Wat is een zone?

Een zone is bijvoorbeeld de frons, de kraaienpootjes aan beide kanten of de rimpels op het voorhoofd.

 

Is mijn probleem geschikt om met botox behandeld te worden?

Voorhoofdsrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes zijn meestal geschikt om met Botox te behandelen. Maar Botox kent nog veel meer toepassingen. Kom voor een specifiek advies altijd even langs voor een consult in onze kliniek.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een gratis consult